Bullying και βιασμοί στην Φρουρά της βασίλισσας Ελισάβετ

mesaralive.gr  22 March, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Bullying και βιασμοί στην Φρουρά της βασίλισσας Ελισάβετ

Σάλος στην Βρετανία καθώς αποκαλύφθηκε το bullying εις βάρος δύο νεοσύλλεκτων της Φρουράς της βασίλισσας Ελισάβετ από ανωτέρους τους

Σκάνδαλο ολκής συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Βρετανία και καθώς το γεγονός αφορά την Φρουρά της βασίλισσας Ελισάβετ έγινε κάθε προσπάθεια το θέμα να κρατηθεί «εντός των τειχών».

Το απαράδεκτο συμβάν έγινε στο Σάρεϊ στον στρατώνα Pirbright, όπου εκπαιδεύονται στρατιώτες για την Φρουρά της βασίλισσας και οι συγκεκριμένοι ανήκουν στην Φρουρά της Ουαλίας (The Welsh Guards). Τον περασμένο Σεπτέμβριο την βραδιά του αγώνα ράγκμπι της Ουαλίας με την Ουρουγουάη για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο άθλημα, οι στρατιώτες πήραν ποτά και συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα τηλεόρασης για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Δύο νεοσύλλεκτοι 23 και 28 ετών είχαν έρθει πρόσφατα στο στρατόπεδο, μετά από επτάμηνη εκπαίδευση στο βόρειο Γιορκσάιρ. Καθώς η ώρα περνούσε και το αλκοόλ έρεε άφθονο κάποιοι από τους ανωτέρους τους περικύκλωσαν τους δύο νέους άντρες, τους διέταξαν να βγάλουν τα ρούχα τους και να βιάσουν ο ένας τον άλλον. Οι υπόλοιποι κατέγραφαν το στιγμιότυπο με τα κινητά τους και την επόμενη ημέρα ανέβασαν το βίντεο στο facebook.

Όμως, αυτή η φρικιαστική πράξη δεν ήταν για κάποιους αρκετή και το επόμενο πρωινό οι δύο νεοσύλλεκτοι υπέστησαν ένα άνευ προηγουμένου bullying καθώς οι συνάδελφοί τους γελούσαν εις βάρος τους και τους αποκαλούσαν «ομοφυλόφιλους», ενώ κοίταζαν με νόημα τα κινητά τους.

Σύμφωνα με πηγή, που μίλησε για το θέμα στην εφημερίδα Sun της Κυριακής, ο ένας εκ των δύο θυμάτων απομακρύνθηκε από τον στρατό εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων λίγο μετά το bullying που υπέστη, ενώ ο άλλος παραμένει στην Φρουρά της βασίλισσας. Παρόλο που έγινε προσπάθεια το γεγονός να κρατηθεί μυστικό, η Στρατιωτική Αστυνομία ενημερώθηκε για το γεγονός και διεξήγαγε έρευνα για βιασμό με το σκεπτικό ότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες που θα μπορούσαν να επέμβουν για να θέσουν τέρμα στο μαρτύριο των νεοσύλλεκτων.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα πέντε άτομα τιμωρήθηκαν για το συμβάν ενώ και η αστυνομία του Σάρεϊ διεξάγει έρευνα για την υπόθεση. 

Η πηγή που αποκάλυψε το θέμα στην Sun δήλωσε ότι σε όλους τους στρατώνες υπάρχουν «τελετές μύησης», αλλά η συγκεκριμένη ξεπέρασε κάθε όριο και τόνισε ότι το ένα από τα θύματα που παραμένει στον στρατώνα εξακολουθεί να υφίσταται bullying.

Μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα στην Βρετανία εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε:«Επιβεβαιώνουμε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα και οι λεπτομέρειες έχουν δοθεί στην Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία για να διεξάγει έρευνα. Δεν υπήρξαν καταγγελίες για εξαναγκαστική ή εγκληματική συμπεριφορά».

 

 

protothema.gr

 

mesaralive.gr  22 March, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα