Χαιρετισμός του Σωκράτη Βαρδάκη στην εκδήλωση για τον 1 χρόνο λειτουργίας ΤΟΜΥ

  16 February, 2019 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Χαιρετισμός του Σωκράτη Βαρδάκη στην εκδήλωση για τον 1 χρόνο λειτουργίας ΤΟΜΥ

            Στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας των ΤΟΜΥ, που διοργανώθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βαρδάκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

            «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την σημερινή εκδήλωση της 7ης ΥΠΕ με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στο Ηράκλειο.

            Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη μέρα, απάντησε στην κρίση του συστήματος υγείας με ένα μεγαλόπνοο όραμα, το οποίο με μεθοδικά βήματα γίνεται πραγματικότητα. Η καθολική πρόσβαση στο σύστημα υγείας των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, η πρόσληψη προσωπικού, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος προμηθειών, αποτέλεσαν τα πρώτα βήματα στην μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης ώστε η Δημόσια Υγεία να αποκτήσει και πάλι την πραγματική σημασία της.

            Η έναρξη λειτουργίας της πρώτης μονάδας ΤΟΜΥ στην Κρήτη, που ήταν και η 2η σε πανελλαδικό επίπεδο, ήρθε όχι μόνο για να καλύψει υγειονομικές ανισότητες μέσα απο την δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και να εμπλουτίσει ουσιαστικά την έννοια της Α’θμιας φροντίδας υγείας παρέχοντας όχι μόνο περίθαλψη αλλά και συστηματική πρόληψη, αγωγή υγείας, φροντίδα στην κοινότητα, σχολική υγιεινή, δράσεις Δημόσιας Υγείας.

            Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ΕΣΥ περάσαμε από την θεωρία στην πράξη.

            Εύχομαι στην σημερινή εκδήλωση να τεθούν όλα αυτά τα ζητήματα που θα ενισχύσουν την αποτελεσματική λειτουργία των ΤΟΜΥ προς όφελος των πολιτών.»

 

  16 February, 2019 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα