Champions League: 3-0 τη Λειψία και...πρώτη φιναλίστ η Παρί!

  19 August, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Champions League: 3-0 τη Λειψία και...πρώτη φιναλίστ η Παρί!

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι Παριζιάνοι

Αυτό που ονειρευόταν τα τελευταία χρόνια και πάντα έβρισκε... τοίχο, το πέτυχε σε μια τρελή χρονιά. Με όλα αυτά που έχει φέρει η πανδημία, την ανωμαλία στην εξέλιξη των αθλητικών διοργανώσεων (αρχικά αναστολή δραστηριότητας, στην περίπτωση της Γαλλίας πρόωρο τέλος της σεζόν και Final 8 στις ευρωπαϊκές) η Παρί Σεν-Ζερμέν πανηγυρίζει την πρόκρισή της για πρώτη φορά στον τελικό του Champions League.

O δάσκαλος (Τόμας Τούχελ) νίκησε τον μαθητή του (Γιούλιαν Νάγκελσμαν) και περιμένει να διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην Μπάγερν ή τη Λιόν.

H Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό του ημιτελικού με τη Λειψία με όμορφη κεφαλιά του Μαρκίνιος. Ο Άνχελ Ντι Μαρία εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ απ' τα αριστερά και ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός πήδηξε ανενόχλητος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας διεύρυνε το προβάδισμά της στο 42ο λεπτό. Ο Λεάντρο Παρέδες εκμεταλλεύτηκε το λάθος του γκολκίπερ της γερμανικής ομάδας, Γκουλάσι, βρήκε τον Νεϊμάρ, ο οποίος έστρωσε με εξαιρετικό τακουνάκι στον Άνχελ Ντι Μαρία που με κοντινό σουτ νίκησε τον Ούγγρο για το 0-2.

Ο Αργεντινός σταρ από δημιουργός του πρώτου γκολ έγινε... εκτελεστής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και τους Παριζιάνους στα... ουράνια.

 Στο 56ο λεπτό, ο Χουάν Μπερνάτ με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0 ύστερα από τη δεύτερη ασίστ του Άνχελ Ντι Μαρία στο παιχνίδι.

Οι Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Άντερ Ερέρα στον Μουκιελέ, ωστόσο, ο Ολλανδός διαιτητής, Μπιέρν Κάιπερς έδειξε σέντρα, αφού συμβουλεύτηκε και το VAR.

Οι Παριζιάνοι είχαν και δύο δοκάρια. Και τα δύο από τον Νεϊμάρ. Στο 6ο λεπτό του ημιτελικού ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι στον Γκουλάσι, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ούγγρο, καθώς έστειλε την μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Στο 35ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θέλησε να αιφνιδιάσει τον Γκουλάτσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Η Παρί είχε να σκοράρει δύο γκολ με κεφαλιά σε ματς Champions League από το 2015 (κόντρα στη Μάλμε με Ραμπιό και Ντι Μαρία). Ο Νάσερ Αλ-Κελάιφι βλέπει τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα.

Άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος όταν ανέλαβε την Παρί ως επικεφαλής του fund από το Κατάρ το 2011. Αυτός είναι ο τέταρτος ευρωπαϊκός τελικός της Παρί, πρώτος όμως σε επίπεδο Champions League.

Γαλλική ομάδα επιστρέφει σε τελικό Champions League από το 2004, τότε ήταν η Μονακό και είχε χάσει το τρόπαιο από την Πόρτο.

ΛΕΙΨΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Μουκιέλ, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν (83' Όρμπαν), Ανχελίνιο, Λάιμερ (62' Χάλστενμπεργκ), Ενκουνκού (46' Φόρσμπεργκ), Καμπλ (64' Άνταμς), Ντάνι Όλμο (46' Σικ), Ζάμπιτσερ, Πόουλσεν.

 ΠΣΖ (Τόμας Τούχελ): Σέρχιο Ρίκο, Κερέρ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Παρέδες (83' Ντράξλερ), Ερέρα (83' Βεράτι), Ντι Μαρία (87' Σαράμπια), Νεϊμάρ, Εμπαπέ (86' Σούπο-Μότινγκ).

 

  19 August, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα