Champions League: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ολυμπιακό και Λουντογκόρετς (HL)

  04 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Champions League: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ολυμπιακό και Λουντογκόρετς (HL)

Δύσκολα έβαλε η Λουντογκόρετς στον Ολυμπιακό στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Η βουλγαρική ομάδα ανάγκασε τους Πειραιώτες σε ισοπαλία (1-1) στο Γ. Καραϊσκάκης δείχνοντας ότι κάθε άλλο παρά εύκολος θα είναι ο δρόμος των Ερυθρόλευκων προς τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η Αγκιμπού Καμαρά έσωσε από ήττα στο 87' την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που γλίτωσε το δεύτερο σοκ στο 93' καθώς η Λουντογκόρετς απώλεσε σπουδαία ευκαιρία για να φύγει με τη νίκη από το Νέο Φάληρο! Την Τρίτη 10 Αυγούστου στις 21.00 η ρεβάνς επί βουλγαρικού εδάφους.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημά του, ενώ η Λουντογκόρετς φάνηκε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να απειλεί για να σκοράρει εις βάρος του... άχρωμου Ολυμπιακού που χρειάστηκε τον Τζολάκη για να γλιτώσει την παραβίαση.

Η βουλγαρική ομάδα πήρε αυτό που άξιζε στη διάρκεια του α' ημιχρόνου στην κανονική ροή του ματς, έπειτα από μια στατική φάση στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Ο Ντεσπόντοφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πέρασε την μπάλα πάνω απ' το τείχος του Ολυμπιακού, αιφνιδίασε τον Τζολάκη που είχε καθυστερημένη αντίδραση κι έγραψε το 0-1 προκαλώντας εκνευρισμό στο Γ. Καραϊσκάκης.

Το γκολ των Βούλγαρων λειτούργησε σαν... ξυπνητήρι για τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι βλέποντας το... κακό να έρχεται αντέδρασαν, βελτίωσαν την εικόνα τους κι έγιναν πολύ πιο πιεστικοί κυνηγώντας το γκολ που τελικά βρήκαν στο 87'.

Ο Μαντί Καμαρά σούταρε, η μπάλα ανακόπηκε αλλά κατέληξε στα πόδια του Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος με ωραία προσπάθεια και εύστοχο τελείωσε ισοφάρισε (1-1) κρατώντας όρθιο τον Ολυμπιακό.

Πάντως στο 93' η Λουντογκόρετς λίγο έλειψε να προκαλέσει δεύτερο και μεγαλύτερο σοκ στον Ολυμπιακό καθώς ο Ντεσπόντοφ έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Τζολάκη, αλλά σούταρε ελάχιστα άουτ από μακρινή και πλάγια θέση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπα, Σεμέδο, Σισέ (53' Αραμπί), Λαλά (61' Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (46' Εμβιλά), Μαντί Καμαρά, Βαλμπουενά (71' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας, Χασάν.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Νταμπράουσκας): Κάλινα, Ικόκο, Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Κάουλι Σόουζα (73' Σαντάνα), Κλάουντε Γκονζάλβες, Μπάτζι, Τεκπετέι (81' Σισίνιο), Ντεσπόντοβ, Σωτηρίου (89' Βάντερσον).

 

  04 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ