Champions League: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στην Αγγλία (HL)

  04 November, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Champions League: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στην Αγγλία (HL)

Με γκολ των Τόρες, Ζεσούς και Κανσέλο η Σίτι νίκησε 3-0 τον Ολυμπιακό που έμεινε πίσω στη μάχη για τη δεύτερη θέση

Ηποιότητα, η κλάση και η λάμψη της Μάντσεστερ Σίτι θάμπωσαν τον Ολυμπιακό που για ένα ημίχρονο έδωσε μάχη αλλά τελικά έφυγε από το Ετιχαντ με ένα βαρύ 3-0. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα παίζοντας στο... ρελαντί πήρε το ζητούμενο δίχως να πατήσει γκάζι και ουσιαστικά αγκάλιασε και την πρόκριση καθώς έφτασε στους εννέα βαθμούς έχοντας το απόλυτο των νικών έπειτα από τρεις αγωνιστικές στο Champions League. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός που, σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο παίζοντας πολύ παθητικά, έμεινε πίσω στην κούρσα για τη δεύτερη θέση καθώς η Πόρτο επικράτησε 3-0 της Μαρσέιγ και πλέον οι Πειραιώτες βρίσκονται στο -3 στη βαθμολογία (Σίτι 9, Πόρτο 6, Ολυμπιακός 3, Μαρσέιγ 0).

Ο Γκουαρδιόλα δεν έκανε... εκπτώσεις χρησιμοποιώντας όλη την εμπροσθοφυλακή της παρά το επερχόμενο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να πιέσει ασφυκτικά τον Ολυμπιακό προκειμένου να καθαρίσει όσο το δυνατόν πιο νωρίς το ματς. Και μόλις στο 12' οι Πολίτες... έκρυψαν την μπάλα αλλάζοντάς την με αστρονομική ταχύτητα με τελικό αποδέκτη τον Φεράν Τόρες, ο οποίος πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Σα και «έγραψε» το 1-0.

Η Σίτι συνέχισε να κυνηγάει το γκολ και να πιέζει ασφυκτικά τον Ολυμπιακό, που όμως σταδιακά άρχισε να αντιδρά καλύτερα στο πρέσινγκ της ομάδας του Γκουαρδιόλα. Και από το 30' και μετά που ο ρυθμός των Πολιτών άρχισε να πέφτει, οι Ερυθρόλευκοι, που είχαν σε καλό διάστημα και τον Ζοζέ Σα, απειλήθηκαν ελάχιστα. Ούτε όμως και απείλησαν όπως καταδεικνύουν οι 11-0 τελικές!

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Μαρτίνς να αλλάζει Μπουχαλάκη και Ραντζέλοβιτς με Πέπε και Μπρούμα σε μια προσπάθεια να γίνει πιο δημιουργικός, πιο γρήγορος και πιο ευέλικτος, ασκώντας παράλληλα ψηλά πίεση στη Σίτι. Και το πέτυχε στο 54' αναγκάζοντας τον Εντερσον σε λάθος. Ομως ο Βαλμπουενά δεν το εκμεταλλεύτηκε στέλνοντας την μπάλα άουτ με κακό σουτ. Το ίδιο και στο 58' οπότε ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να κάνει αποτελεσματικά την προβολή, αλλά και στο 60' με το σουτ του Ελ Αραμπί που κατέληξε στην αγκαλιά του Εντερσον.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε αλλά η ποιότητα και η κλάση της Σίτι δεν του επέτρεψαν να πάρει κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή παρουσία μέχρι το 80'. Διότι στη συνέχεια επήλθε η κατάρρευση. Στο 82' ο Γκαμπριέλ Ζεσούς στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, κι αφού είχε περάσει στο γήπεδο λίγα λεπτά πριν, έκανε καταπληκτική κίνηση μέσα στην περιοχή και με τρομερό σουτ από πλάγια κεραυνοβόλησε τον Σα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ηταν η χαριστική βολή στον Ολυμπιακό που μέχρι τότε πίστευε στο...  θαύμα.

Οι Ερυθρόλευκοι έχοντας χάσει πια την αυτοπεποίθησή τους χαλάρωσαν και η Σίτι τους... τιμώρησε καθώς ο Κανσέλο με σουτ στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (82' Κανσέλο), Στόουνς, Ακε, Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Φεράν Τόρες, Ντε Μπρόινε (86' Ενμετσά), Φοντέν (69' Ρόδρι), Μαχρέζ (69' Ζεσούς), Στέρλινγκ (82' Μπ. Σίλβα).

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέντο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (73' Μασούρας), Μπουχαλάκης (46' Μπρούμα), Βαλμπουενά (85' Σουντανί), Ραντζέλοβιτς (46' Πέπε), Ελ Αραμπί (76' Χασάν).

 

  04 November, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα