Champions League: Πρώτο βήμα πρόκρισης για τον ελλιπή Ολυμπιακό (HL)

  22 July, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Champions League: Πρώτο βήμα πρόκρισης για τον ελλιπή Ολυμπιακό (HL)

Με 1 – 0 νίκησε τη Νέφτσι ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης». Επόμενος στόχος των ερυθρόλευκων, ο γ’ προκριματικός γύρος του Champions League στο Αζερμπαϊτζάν.  Στο 29’ ο Καμαρά πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, λίγο πριν δεχτεί απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα τον Αλασκάροβ, στο 43’. Από το 63’ και μετά και οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τσελίκ.


Η νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας ήρθε μετά τις διάφορες αναποδιές που προέκυψαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, από την οποία απουσίαζαν ο Ελ Αραμπί λόγω κορονοϊού, καθώς και ο Παπασταθόπουλος ο οποίος ήρθε σε επαφή μαζί του. Απουσίαζε, επίσης, ο Εμβιλά, ο οποίος για μερικές μέρες είχε τεθεί νοκ άουτ. Το επόμενο ματς έχει οριστεί για την Τετάρτη, 28 Ιουλίου στις 20.00. Υπενθυμίζεται ότι από φέτος δεν μετράει ο κανονισμός του γκολ εκτός έδρας.

Ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην τετράδα της άμυνας βρίσκονταν Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς και Ρέαμπτσιουκ. Μπουχαλάκης, Κουντέ και Καμαρά στα χαφ, ενώ Ραντζέλοβιτς και Μασούρας ήταν στα «φτερά», πλαισιώνοντας τον Χασάν.

Για τη Νέφτσι, ο Μαμάντοβ ήταν στο τέρμα, Μπότζι, Στάνκοβιτς και Τσελίκ ήταν στην άμυνα, Χαραμίζ και Λαουάλ είχαν τη δεξιά και την αριστερή πλευρά. Μπουγκρίν, Μαχμούντοβ και Μαμανού ήταν στα χαφ. Κόλι και Αλασκάροβ ήταν οι δύο επιθετικοί.
 

Όσα συνέβησαν στο ματς

Με τον αέρα του φαβορί μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Λόγω της εποχής ήταν αναμενόμενο η ομάδα να μην βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας αλλά, σίγουρα, η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Επιθετικά δεν είχε ρυθμό στο πρώτο τέταρτο, την ώρα που αντιμετώπιζε προβλήματα στο τρανζίσιον και στις ταχύτατες αντεπιθέσεις των Αζέρων, που είχε δύο καλές στιγμές. Με τον Μαχμούντοβ (5’) και τον Μπουγκρίν (11’), να κάνουν ωραία κίνηση προτού αστοχήσουν. Στη συνέχεια, άρχισε να πιέζει πιο καλά και να βρίσκει ρυθμό, ανάγκασε τη Νέφτσι να υποχωρήσει, ενώ η εσπευσμένη είσοδος του Βαλμπουενά αντί του Μπουχαλάκη στο 18’έκανε πιο επιθετική την ομάδα του Μαρτίνς. Ωστόσο, στέρησε ένα σημαντικό συνδετικό κρίκο της μεσαίας γραμμής των Πειραιωτών. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά για να ανοίξει το σκορ χρειάστηκε η ποιότητα του Μαντί Καμαρά, ο οποίος εξαπόλυσε βολίδα στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης. Από πλευράς Νέφτσι η αντίδραση ήταν άμεση, χωρίς να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Μπουγκρίν βρήκε με μπαλιά-τρύπα τον Αλασκάροφ, αλλά ο Τζολάκης βγήκε νικητής. 13’ λεπτά μετά το γκολ του Μαντί Καμαρά, αυτός πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, λόγω σκληρού μαρκαρίσματος στον Αλασκάροφ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η ομάδα φάνηκε άτολμη και με παθητικό ρόλο, και η Νέφτσι κατάφερε να απειλήσει στο 56’ με τον Μπουγκρίν. Οι ερυθρόλευκοι, σχεδόν στα μέσα του δεύτερου μέρους, βγήκαν πιο μπροστά, μετά την αποβολή του Τσελίκ. Στην τελική ευθεία του αγώνα ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το παιχνίδι ποντάροντας στις αντεπιθέσεις οι οποίες, όμως, δεν έφεραν κάποιο γκολ.

MVP: Αν ήταν πιο προσεκτικός ο Καμαρά θα έπαιρνε αυτός το βραβείο, έχοντας πετύχει γκολάρα στο διάστημα που έπαιξε, αλλά και λόγω της δουλειάς που έκανε. Ωστόσο, από μοιραίος, φλέρταρε να γίνει μοιραίος με την αποβολή του. Ο Βαλμπουενά έκανε καλή δουλειά, αλλά δεν είχε κάτι τόσο εντυπωσιακό όσο το γκολ του 24χρονου άσου, αν και συνολικά ήταν πιο αψεγάδιαστη η εικόνα του. Την πιο ολοκληρωμένη παρουσία είχε ο Τζολάκης, ο οποίος κράτησε τον Ολυμπιακό στα σημεία που χρειάστηκε.

Σφυρίχτρα: Έδωσε από μια κόκκινη σε κάθε ομάδα, αλλά πρόκειται για δύο δίκαιες αποφάσεις. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τον ρέφερι, καθώς είχε πολύ «ξύλο».

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (75' Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (λ.τ 17' Βαλμπουενά), Κούντε (68΄Σουρλής), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (46' Σισέ), Μασούρας, Χασάν (75' Αγκιμπού Καμαρά)

Νέφτσι (Σαμίρ Αμπάσοφ): Μαμάντοβ, Λαβάλ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Τσελίκ, Χαραμίζ, Μαχμούντοβ (90' Μπασκέ), Μπουγκρίν (86' Μπολούντοβ), Μαμαντού, Αλασκάροβ (λ.τ 45' Αμπάσοφ), Τσόλι (86' Νατσανοβ).

 

  22 July, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα