Χειρότερος μήνας της πανδημίας ο Σεπτέμβρης

  29 September, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Χειρότερος μήνας της πανδημίας ο Σεπτέμβρης

Σκοτώνει έναν άνθρωπο κάθε 16 δευτερόλεπτα ο ιός!

Ο χειρότερος μήνας της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός Covid-19 ήταν ο Σεπτέμβριος, καθώς καθημερινά κόστιζε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μοιραία τα θύματά του έχουν πλέον υπερβεί το 1 εκατομμύριο, με την πανδημία να μην δείχνει σημάδια ύφεσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters,  τον «Μαύρο Σεπτέμβριο» της πανδημίας ο κορωνοϊός κόστιζε κάθε μέρα τη ζωή περισσότερων από 5.400 ανθρώπων.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 226 νεκρούς ανθρώπους την ώρα ή σε έναν νεκρό κάθε 16 δευτερόλεπτα. Με άλλα λόγια, μέχρι να τελειώσει κάθε αγώνας ποδοσφαίρου διαρκείας 90 λεπτών, πεθαίνουν 340 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, πριν από 19 ημέρες ο νέος κορωνοϊός είχε κοστίσει τη ζωή 900.000 ανθρώπων. Σήμερα το πρωί, τα θύματά του ήταν 1.001.646, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο για τον Κορωνοϊό του Πανεπιστημίου Τζωνς Χόπκινς.

«Οδυνηρό ορόσημο»

Χρειάσθηκαν τρεις μήνες για να διπλασιαστούν οι θάνατοι που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός και να φτάσουν το 1 εκατομμύριο. Ο ρυθμός αυτός είναι πολύ ταχύτερος απ' ό,τι κατά την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του χρόνου. Παρατηρείται, δε, παρότι οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον περισσότερα γι' αυτόν, επομένως φροντίζουν καλύτερα τους ασθενείς.

Οι θάνατοι που έχει προκαλέσει έως τώρα ο νέος κορωνοϊός, είναι διπλάσιοι από εκείνους που προκαλεί ετησίως η ελονοσία.

«Ο κόσμος έφτασε σε ένα οδυνηρό ορόσημο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. «Είναι ένας αδιανόητα υψηλός αριθμός, ο οποίος κρύβει πίσω του ζωές. Ήταν πατέρες και μητέρες, σύζυγοι, αδέλφια, φίλοι, συνεργάτες κάποιων από εμάς. Ο πόνος πολλαπλασιάζεται από την αγριότητα αυτής της ασθένειας».

Οι μισοί σχεδόν παγκόσμιοι θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία. Στην Ευρώπη, ο κορωνοϊός έχει ήδη κοστίσει τη ζωή 188.780 ανθρώπων. Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Βέλγιο θρηνούν τους περισσότερους νεκρούς. Στην χώρα μας έχουν χαθεί 383 άνθρωποι.

 

  29 September, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα