«Χέρι με χέρι» τα αιτήματα του Δήμου Γόρτυνας από το Δήμαρχο στον Πάνο Καμμένο

mesaralive.gr  09 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
«Χέρι με χέρι» τα αιτήματα του Δήμου Γόρτυνας από το Δήμαρχο στον Πάνο Καμμένο

Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας να αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να σταλούν μηχανήματα στο Δήμο Γόρτυνας και να επισκευαστούν οι απροσπέλαστοι αγροτικοί δρόμοι, ωστόσο ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σχοιναράκης δεν έμεινε μόνο στις αποφάσεις και την αλληλογραφία.

Φρόντισε να δώσει χέρι με χέρι τα αιτήματα του Δήμου Γόρτυνας στον Πάνο Καμμένο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του Υπουργού στα Χανιά. Μάλιστα στη συνάντηση Δημάρχου και Υπουργού, ο Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε να βοηθήσει το Δήμο Γόρτυνας καθώς και να τον επισκεφτεί το συντομότερο δυνατόν.

Αδιέξοδο

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Γόρτυνας βρίσκεται χωρίς προϋπολογισμό και σε οικονομικό αδιέξοδο πλέον, καθώς η οποιαδήποτε λύση που θα ξεμπλοκάρει την όλη κατάσταση δε φαίνεται στον ορίζοντα.

Από την άλλη, οι αγρότες δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια τους ή οι κτηνοτρόφοι στα χειμαδιά τους, καθώς ο φετινός βαρύς χειμώνα δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε όλο το δίκτυο.

Στα Χανιά

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης μετά από ραντεβού βρέθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στα Χάνια προκειμένου να συναντήσει τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Καμμένο  και να του παραδώσει:

α)την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γόρτυνας

και συγχρόνως να τον ενημερώσει:

β) Για τα οικονομικά προβλήματα και

γ) Για τα προβλήματα μη ισοσκέλισης προϋπολογισμού και παράτασης ισχύος προϋπολογισμού 2014.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι μετά την εφαρμογή της διάταξης σχετικά με την δίμηνη παράταση ισχύος του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2014 λόγω της αδυναμίας ισοσκέλισης του προϋπολογισμού για το έτος 2015, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα για τη συνέχιση λειτουργίας του Δήμου, αφού δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια σειρά απαραίτητων ενεργειών ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύει ο Δήμος αφενός μεν να μην μπορέσει να ολοκληρώσει σημαντικά έργα του ΕΣΠΑ αφετέρου δε να κληθεί να επιστρέψει χρήματα που έχει λάβει για την εκτέλεση των έργων αυτών λόγω απένταξης τους εφόσον δεν ολοκληρωθούν έως την καταληκτική ημερομηνία που είναι 31/10/2015.

Ενδεικτικά του ανέφερε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να προβεί στα παρακάτω:

Α) Διαγωνισμούς για ανάθεση προμηθειών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Δήμου (πχ διαγωνισμούς καυσίμων κλπ)

Β) Διαγωνισμούς για ανάθεση υπηρεσιών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Δήμου (πχ διαγωνισμούς συντήρησης γεωτρήσεων κπλ)

Γ) Διαδικασία & έγκριση πρόσληψης υδρονομέων για την θερινή περίοδο, που διανύουμε ήδη κλπ

Δ) Δημοπράτηση & εκτέλεση έργων χρηματοδοτούμενων από ΕΣΠΑ κλπ με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης 31/10/2015

Ε) Δημοπράτηση & εκτέλεση έργων χρηματοδοτούμενων από ίδια έσοδα, τα οποία συνδέονται με άλλα έργα χρηματοδοτούμενα από ΕΣΠΑ, με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης 31/10/2015 πχ πρέπει να δημοπρατήσουμε τις συνδέσεις των αποχετευτικών δικτύων κλπ . 

Τέλος του ζήτησε να μεσολαβήσει στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση ώστε να επισπεύσει την διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού.

 

mesaralive.gr  09 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα