Χιόνια, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο τις επόμενες ημέρες

  11 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Χιόνια, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο τις επόμενες ημέρες

Νέο κύμα χιονιά αναμένεται στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες,βροχοπτώσεις και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται σταδιακά από σημερα και θα ξεκινήσει από τη βόρεια Ελλάδα.

Το νησί μας θα αρχίσει να επηρεάζεται από το νέο αυτό βαρομετρικό χαμηλό από το απόγευμα της Τρίτης.Οι πιο δύσκολες ημέρες θα είναι Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.Αυτές τις δύο ημέρες αλλά και την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός,με σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις πεδινές περιοχές τους 7 βαθμούς κελσίου.Αναλυτικά: 

Σημερα στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές, που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στη Μακεδονία, τη Θράκη και στη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί΄4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, ο καιρός θα είναι βροχερός. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια, θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στην ανατολική χώρα θα βρέξει και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σττις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης προβλέπονται βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, πιθανόν, στα ανατολικά κατά τόπους να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα έχει παγετό.

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου,  βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα ηπειρωτικά ημιορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια, ενώ στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Το πρωί και το βράδυ θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου προβλέπονται βροχοπτώσεις σε όλη την Κρήτη και χιόνια επίσης στα ορεινά με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 8 βαθμούς κελσίου

 

  11 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ