Χόκινγκ, συνέντευξη.
Τελεσίγραφο δίνει στην ανθρωπότητα ο Στίβεν Χοκινγκ, ο οποίος προειδοποιεί ότι σε 1.000 χρόνια πιθανότατα να μην υπάρχει ανθρώπινη ζωή στον πλανήτη Γη.
Ο Βρετανός Φυσικός Στίβεν Χόκινγκ προειδοποιεί ότι το ανθρώπινο είδος πρέπει στα επόμενα 1.000 χρόνια να κατοικεί στο Διάστημα, διαφορετικά κινδυνεύει να πεθάνει.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας», τόνισε ο Χόκινγκ στην ομιλία του στην κατάμεστη Όπερα του Σίδνεϊ από το γραφείο του στο Κέμπριτζ - μέσω ολογράμματος του- «Δεν πιστεύω ότι θα επιζήσουμε 1.000 ακόμα χρόνια χωρίς να βρούμε καταφύγιο εκτός του εύθραυστου πλανήτη μας», πρόσθεσε και κάλεσε τους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν για να τον ακούσουν να αναζητήσουν την σημασία όσων βλέπουν και να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που κάνει το Σύμπαν να υπάρχει.
Την ίδια ώρα, προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενδέχεται να συναντήσει η ανθρωπότητα στο μέλλον, ως αποτέλεσμα της αύξησης της τεχνητής νοημοσύνης και τους κινδύνους από τη βαρβαρότητα και την ανθρώπινη επιθετικότητα.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, άλλωστε, είχε δηλώσει πως πρέπει να δημιουργηθούν αποικίες στο Διάστημα ως «ασφάλεια ζωής» για το ανθρώπινο είδος, καθώς όπως είχε τονίσει ίσως αποτελέσει τον μοναδικό τρόπο να εξακολουθήσει να υπάρχει ο άνθρωπος.
Πηγή:newsbomb.gr
Δείτε επίσης
- Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται «πολύ κοντά» σε συμφωνία, λέει ο Λευκός Οίκος
- Σχεδόν 600 ρωσικά drones χτύπησαν την Ουκρανία το βράδυ
- Ο ΟΗΕ επανέφερε τις κυρώσεις στο Ιράν για τα πυρηνικά
- Times of Israel-το σχέδιο Τραμπ: αφοπλισμός της Χαμάς, παραμονή Παλαιστινίων και διάλογος για ειρήνη
- Bloomberg: Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούν τη Ρωσία–«Είμαστε έτοιμοι να καταρρίψουμε αεροσκάφη»