Χριστούγεννα 2022: Αδιανόητες οι αυξήσεις στις τιμές των στολιδιών

  03 December, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Χριστούγεννα 2022: Αδιανόητες οι αυξήσεις στις τιμές των στολιδιών

Πιο ακριβά όσο ποτέ άλλοτε είναι φέτος τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα στολίδια. Οι καταναλωτές μπαίνουν βλέπουν και οι περισσότεροι αποφασίζουν να στολίσουν αυτά που ήδη έχουν από τις προηγούμενες χρονιές.

Γιατί υπάρχουν ανατιμήσεις στα χριστουγεννιάτικα στολίδια

 Οι τιμές στα δέντρα και τα στολίδια είναι ανεβασμένες από 15 έως 40% λόγω του αυξημένου μεταφορικού κόστους αφού τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα έρχονται από την Κίνα, σύμφωνα με το STAR.

Ένα δέντρο 1,5 μέτρο κοστίζει 45 ευρώ. Για τα 2,5 μέτρα οι τιμές ανέρχονται στα 500 ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα μα το μέγεθος και την ποιότητα.

«Από τις 15 Νοεμβρίου η κίνηση αυξήθηκε. Υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις στα προϊόντα με συνέπεια ο κόσμος να μην ψωνίζει τόσο πολύ όσο θα ήθελε. Όταν παίρνει κάποιος συμπλήρωμα για να συμπληρώσει τα στολίδια που έχει εκεί θα δώσουν και 20,30,50 ευρώ…Στην περίπτωση που θα πάρει στολίδια για όλο το δέντρο μπορεί να ξεπεράσει και τα 200-300 ευρώ» ανέφερε στο STAR o ιδιοκτήτης καταστήματος εποχιακών ειδών Αντώνης Ευθυμίου.

Στα ύψη οι τιμές για χριστουγεννιάτικο στολισμό

Ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που ακόμα δεν έχουν κάνει αγορές και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν για τον φετινό στολισμό αλλά με μέτρο.  Οι τιμές για τις χριστουγεννιάτικες μπάλες ξεκινούν από 1 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 50. Και τα λαμπιόνια κοστίζουν από 10 μέχρι 30 ευρώ.

 

  03 December, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα