Χρυσός στο Ντουμπάι ο Μανώλης Στεφανουδάκης.

mesaralive  25 February, 2015 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Χρυσός στο Ντουμπάι ο Μανώλης Στεφανουδάκης.

Στα 28 μέτρα έστειλε το ακόντιό του χθες το βράδυ ο Μεσαρίτης Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, ανεβάζοντας την Ελληνική υπερηφάνεια στην κορυφή του βάθρου, συνεχίζοντας να χαρίζει δυνατές συγκινήσεις στη χώρα μας, στην Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσαρά.

Το αγώνισμα του ακοντισμού, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για το Μανώλη Στεφανουδάκη, στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς, αφού  κατάφερε να καρφώσει το ακόντιο στα 28,12 μ. και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Αν και είχε να αντιμετωπίσει το χρυσό Παραολυμπιονίκη του Λονδίνου, ο Στεφανουδάκης κατάφερε να ανεβάσει την Ελληνική σημαία στην κορυφή του ιστού και να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος στο Ντουμπάι.

Σήμερα Τετάρτη, θα συνεχίσει την προσπάθεια του αγωνιζόμενος στο άθλημα της σφαιροβολίας.

Μανώλης Στεφανουδάκης:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Σήμερα είδα το ακόντιο να ξεπερνάει τα 28 μέτρα. Αυτή η βολή με χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Είχα βάλει υψηλούς στόχους, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να σπάσω την 28άρα, όπως συνηθίζουμε να λέμε στην προπόνηση.

Ήταν ένα όνειρο που μετά τις αλλαγές στον κανονισμό της πατέντας το 2011, φάνταζε πολύ μακρινό.

Τελικά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη, επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά.

Αυτό που κάνω δεν είναι κάτι εύκολο. Αλλά όταν σκεφτώ ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε μένα και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα μου, ο Θεός μου δίνει ανεξέλεγκτη δύναμη.

Ευχαριστώ την Παναγιά που οδηγεί το ακόντιο μου, τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν με κάθε τρόπο, τους προπονητές μου που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου κάθε μέρα παρά τις τόσες δυσκολίες που έχουν και αυτοί να αντιμετωπίσουν στην προσωπική τους ζωή.

Σήμερα ήμουν ιδιαίτερα φορτισμένος, γιατί ήξερα, ότι ο προπονητής μου, Γιώργος Βαρβεράκης, την ώρα που εγώ αγωνιζόμουν στο στάδιο, αυτός έδινε για δεύτερη φορά τη δική του μάχη στο νοσοκομείο για την υγεία του.

Και παρόλο, που ήταν μια τόσο δύσκολη μέρα γι’ αυτό δεν ξέχασε να μου στείλει μήνυμα και να με εμψυχώσει.

Αφιερώνω για άλλη μία φορά τα μετάλλια μου στους προπονητές μου Βαρβεράκη, Σκαντζάκη και Ιωαννίδη.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ, ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε., ΜΙΝΟΑΝ LINES, ΝΕΡΟ ΖΑΡΟΣ, ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ, που με στηρίζουν. Ευτυχώς, που στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες με ιδιαίτερες ευαισθησίες.

Επαγγελματίες που επιλέγουν να στηρίξουν τον αθλητισμό, γιατί διαφορετικά θα ήταν αδύνατον να αποδίδουμε σε αυτό που την αρχαιότητα διδάσκεται στην χώρα μας, στο ‘‘Νους υγιής, εν σώματι υγιεί’’.»

 

mesaralive  25 February, 2015 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα