Χταπόδι στιφάδο
Υλικά
1 χταπόδι μεγάλο, 2 κιλά περίπου
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα καλά
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ γλυκό κρασί
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε το χταπόδι από τα εντόσθια και το ράμφος του. Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά άδεια. Όταν κάψει ρίχνετε μέσα το χταπόδι μόνο του και σκεπάζετε με το καπάκι. Το αφήνετε έτσι για 15 λεπτά να κατεβάσει τα υγρά του.
Μετά ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και το σκεπάζετε ξανά. Αφήνετε έτσι για 10 λεπτά επιπλέον. Προσθέτετε το σκόρδο, το γλυκό κρασί, το ξίδι, τα φύλλα της δάφνης και τους κόκκους πιπεριού.
Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για 1 ώρα και 20 λεπτά τουλάχιστον. Ανοίγετε την κατσαρόλα και με ένα μαχαιράκι κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια. Το σερβίρετε σε πιατέλα ζεστό..
Δείτε επίσης
- Η αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Κρήτη: Συστάσεις για μάσκες και κλειστά παράθυρα
- Νέα έκθεση αποκαλύπτει πόσο θα αυξηθεί το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής έως το 2050
- Τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα
- Ελαιόλαδο: Αυτές είναι οι προβλέψεις των ειδικών για την φετινή παραγωγή-– Τι θα γίνει με τις τιμές
- Ηράκλειο: Πιάνουν… πάτο τα φράγματα και μπαίνει φραγμός στην υπερκατανάλωση