Χτυπούσαν αυτοκίνητα στην παραλία

  14 July, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Χτυπούσαν αυτοκίνητα στην παραλία

Στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία

Στη σύλληψη διαρρηκτών αυτοκινήτων λουόμενων προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, το απόγευμα της Τετάρτης στο Ηράκλειο. Με χειροπέδες βρέθηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, ηλικίας από 21 ως 47 ετών, που είχαν κάνει ... συνήθεια να ανοίγουν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε παραλίες.

Ειδικότερα από αστυνομικούς της Υπηρεσίας, αρχικά πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Έλληνες, (27χρονος, 29χρονος και 25χρονος), ενώ αργότερα την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ακόμα ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις Έλληνες (21χρονος, 31χρονος, 33χρονος και 47χρονη). 

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 12 κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα αυτών, σακίδια με ειδή ένδυσης και διάφορα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό 3.305 ευρώ, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την αστυνομική έρευνα και την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι επτά ημεδαποί δρώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.07.2017 έως και την 12.07.2017 είχαν διαπράξει τρεις κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα σε παραλιακές περιοχές του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα. Αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά και αντικείμενα τα οποία ανευρέθηκαν στην κατοχή τους αποδόθηκαν στους παθόντες.

 Το προανακριτικό έργο διενεργείται από η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία , κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, και επικίνδυνη σωματική βλάβη εις βάρος αστυνομικού, τον οποίο χτύπησαν επιχειρώντας να ξεφύγουν από την "τσιμπίδα" του νόμου.

 

cretalive.gr

 

  14 July, 2017 ΚΟΣΜΟΣ