Χωρίς νερό η Γαλιά, αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Τυμπάκι.

mesaralive.gr  23 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Χωρίς νερό η Γαλιά, αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Τυμπάκι.

ΦΩΤΟ: ethnos.gr

Δεν ήταν μόνο το Τυμπάκι που από εχθές δεν είχε νερό, αφού πολλά παράπονα έρχονται από το πρωί και από τη Γαλιά για διακοπές νερού.

΄Οσον αφορά πάντως το Τυμπάκι, η ζημιά που έγινε χθες από ιδιώτη, έγινε αιτία να μείνει ολόκληρη η πόλη χωρίς νερό, αν και ο άνθρωπος έσπευσε να την αποκαταστήσει χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, αφού δεν έβρισκε τα κατάλληλα ανταλλακτικά.

Το γεγονός ότι το δίκτυο του Τυμπακίου είναι ενιαίο – παλιές αμαρτίες λένε κάποιοι- οδήγησε για άλλη μια φορά στο κλείσιμο του κεντρικού δικτύου μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς για να μη χάνεται άσκοπα νερό.

Το σοβαρό πρόβλημα πάντως του ενιαίου δικτύου, με ολόκληρο το Τυμπάκι να μένει χωρίς νερό, δημιουργείται κάθε φορά που θα υπάρχει ζημιά, αφού αν δεν κλείσει το κεντρικό δίκτυο, χιλιάδες κυβικά νερού θα χάνονται άσκοπα.

Η ζημιά πάντως αποκαταστάθηκε σήμερα το μεσημέρι και το Τυμπάκι έχει και πάλι νερό.

 

Στη Γαλιά

Όσον αφορά τη Γαλιά, το πρόβλημα που δημιουργείται με τις συχνές διακοπές νερού, οφείλεται στη ζημιά που έχει πάθει μια αντλία. Μάλιστα το κεφαλοχώρι του Δήμου Φαιστού, παίρνει νερό από μια γεώτρηση άρδευσης , το οποίο είναι κατάλληλο και για ύδρευση, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη στην αντλία.

 

mesaralive.gr  23 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ