Χωρίς παρουσία ξένων θεατών οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

  09 March, 2021 ΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Χωρίς παρουσία ξένων θεατών οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Οι Αρχές της Ιαπωνίας πήραν την απόφαση να μην επιτρέψουν σε επισκέπτες από το εξωτερικό να παραβρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό τον φόβο των πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορονοϊού

Δίχως την παρουσία θεατών από άλλες χώρες θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε οριστικά να μην επιτρέψει την παρουσία επισκεπτών από το εξωτερικό, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Οι Αρχές της χώρας έλαβαν αυτό το μέτρο προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση του κορονοϊού στους αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθούν το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά λόγω Covid-19 μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου.

Η απόφαση αφορά και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν επίσης στο Τόκιο από τις 24 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου. Το Kyodo μετέδωσε ότι η κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα πως η άφιξη των φιλάθλων από το εξωτερικό, δεν θα ήταν δυνατή, δεδομένης της ανησυχίας του κοινού για τον κορονοϊό και τον εντοπισμό των πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων που παρατηρούνται σε πολλές χώρες. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι η τελετή έναρξης της λαμπαδηδρομίας θα πραγματοποιηθεί επίσης χωρίς θεατές.

«Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε ότι είναι απαραίτητο να διοργανωθεί η τελετή στη βορειοανατολική περιφέρεια της Φουκουσίμα χωρίς θεατές, επιτρέποντας μόνο στους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για να αποφευχθούν μεγάλα πλήθη εν μέσω της πανδημίας», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ανώτερους αξιωματούχους. Επί του παρόντος πάντως οι εκπρόσωποι της Ολυμπιακής Επιτροπής «Τόκιο 2020» δεν έχουν προβεί σε κάποια ανακοίνωση.

 

  09 March, 2021 ΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ