Δεκάδες φοιτητές του Παν. Κρήτης δεν έχουν λάβει βοήθεια μετά την φωτιά

  08 October, 2018 ΑΡΘΡΑ
Δεκάδες φοιτητές του Παν. Κρήτης δεν έχουν λάβει βοήθεια μετά την φωτιά

Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στην καταβολή αποζημιώσεων και βοηθημάτων στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που έχασαν τα υπάρχοντά τους εξαιτίας της φωτιάς που κατέστρεψε την εστία τους στις 23 Σεπτεμβρίου.


Δεκαπέντε ημέρες μετά την πυρκαγιά και μετά από καταγγελίες σπουδαστών στον ΣΚΑΪ ότι δεν έχουν λάβει οικονομική στήριξη, ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας είπε πως τα 184.000 ευρώ – δύο χιλιάδες ευρώ ανά πληγέντα – που έχει διαθέσει το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν καταβληθεί ακόμα διότι η υπουργική απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σημείωσε πως εντός των επόμενων ωρών θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των νεαρών τα πρώτα χρήματα που συγκεντρώθηκαν χάρη στην αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας και των εργαζόμενων στο ΑΕΙ.

Πρόκειται για 26.000 ευρώ που θα καταβληθούν ισόποσα στους περίπου 50 φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στην εστία όταν ξέσπασε η φωτιά, όπως είπε ο κ. Ζώρας στον ΣΚΑΪ.

Αρχικά υπήρχαν σχέδια για καταβολή των πρώτων 16.000 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα όπως ο πρύτανης είπε ότι υπέγραψε την εντολή εμβάσματος την περασμένη Παρασκευή επειδή περίμενε να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα.

Συνολικά στην εστία διέμεναν 92 άτομα, που σημαίνει ότι περισσότεροι από 40 δεν θα λάβουν βοήθεια έως ότου ολοκληρωθεί η καταβολή των πόρων από το υπουργείο.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινότητα των πληγέντων φοιτητών. Πολλοί μοιράζονται δωμάτια σε ξενοδοχείο της περιοχής έχοντας χάσει ρούχα και άλλα υπάρχοντά τους.

 

 

  08 October, 2018 ΑΡΘΡΑ