Δεν κατάφεραν να «περάσουν» τα χιλιάδες λαθραία τσιγάρα από το αεροδρόμιο

  30 April, 2019 ΑΡΘΡΑ
Δεν κατάφεραν να «περάσουν» τα χιλιάδες λαθραία τσιγάρα από το αεροδρόμιο

Περισσότερα από 3.000 πακέτα τσιγάρα προσπάθησαν να… περάσουν το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου δύο γυναίκες.

Ωστόσο δεν τα κατάφεραν, αφού οι έλεγχοι των αστυνομικών του Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου έβγαλαν… λαβράκι και τόσο η 53χρονη όσο και η 25χρονη συνελήφθησαν. Κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στις δύο αλλοδαπές και βρέθηκαν στην κατοχή τους 3.847 πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Έτσι, λοιπόν, κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου, ενώ οι δύο γυναίκες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, χθες (28.04.2019) το μεσημέρι στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» δύο αλλοδαπές ηλικίας 53 και 25 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες (28.04.2019) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην 53χρονη και την 25χρονη.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά και κατασχέθηκαν 3.847 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ανωτέρω πακέτα τσιγάρα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

 

  30 April, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα