Δεσμεύσεις για το Δημοτικό Σχολείο των Σκουρβούλων

mesaralive.gr  21 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δεσμεύσεις για το Δημοτικό Σχολείο των Σκουρβούλων

Στην Περιφέρεια Κρήτης καθώς και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, βρέθηκε χθες το πρωί αντιπροσωπεία των Σκουρβούλων για το θέμα που «καίει» το χωριό και για το οποίο είχε γράψει σε ανάρτησή του το mesaralive.gr.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι γονείς  των παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο των Σκουρβούλων είναι ανάστατοι, αφού παρά την κοινή προσπάθεια που γίνεται από τους τοπικούς φορείς και το Δήμο για την ανακατασκευή του σχολικού κτηρίου, το Δημοτικό Σχολείο με 23 μαθητές, παραμένει με μία δασκάλα.

Χθες επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας για την απόφαση των κατοίκων των Σκουρβούλων να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τους  αρμόδιους ώστε επιτέλους τα παιδιά τους να έχουν δασκάλους.

Έτσι αντιπροσωπεία του χωριού, με τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Μανούσο Πουλινάκη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ.  Αντώνη Πουλινάκη, συνοδευόμενοι από τον Περιφερειακό Σύμβολο κ. Γιώργο Ματαλλιωτάκη προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ είχαν συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Η αντιπροσωπεία των Σκουρβούλων έλαβε την δέσμευση από τους αρμόδιους ότι αρχές Νοεμβρίου το Δημοτικό Σχολείο θα έχει εκπαιδευτικούς που θα καλύπτουν τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση σε δήλωσή του ο κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης τόνισε «Στην παιδεία και την υγεία δεν χωράνε εκπτώσεις και η κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία για τα κενά στην εκπαίδευση.

Στέκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου σ΄ αυτή την προσπάθεια για τη γρηγορότερη δυνατή στελέχωση του δημοτικού σχολείου των Σκουρβούλων, καθώς είναι ευθύνη και καθήκον του υπουργείου και των αρμοδίων υπηρεσιών εκπαίδευσης να προγραμματίζουν εγκαίρως για τις θέσεις των εκπαιδευτικών και να καλύπτουν τα κενά στην ώρα τους και όχι ετεροχρονισμένα.

Η ύπαιθρος πρέπει να έχει αρωγό της την πολιτεία με υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας που να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων».

 

mesaralive.gr  21 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα