Δευτερός αντιδήμαρχος θετικός-Στο Δήμο Φαιστού η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ

  09 August, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δευτερός αντιδήμαρχος θετικός-Στο Δήμο Φαιστού η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ

Μετά το πρώτο κρούσμα σε αντιδήμαρχο δήμου της Μεσαράς (Δείτε ΕΔΩ) αλλά και τα μαζικά προληπτικά τεστ σε κατοίκους της περιοχής , και δεύτερος δημοτικός παράγοντας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που ακολουθήθηκε.

Στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο δεύτερος αντιδήμαρχος που νοσεί καλείται να καταγράψει τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή το τελευταίο διάστημα.

Συναγερμός στον Δήμο

Στο Δήμο Φαιστού πρόκειται να μεταβεί αύριο Δευτέρα 10 Αυγούστου, 
Κινητή Μονάδα Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ μετά από αίτημα του Δημάρχου Φαιστού 
Γρηγόρη Νικολιδάκη σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την 
κ. Λένα Μπορμπουδάκη και τον τοπικό βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη.  
Μετά την επιβεβαίωση και νέου κρούσματος, πρόκειται να ακολουθηθούν 
όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Το εξειδικευμένο προσωπικό του 
ΕΟΔΥ θα εξετάσει όλες τις κοντινές επαφές των κρουσμάτων που δεν έχουν ως τώρα 
εξεταστεί, αλλά έχουν χαρτογραφηθεί, στις οποίες ενδέχεται να έχει μεταδοθεί ο 
ιός.  
Ήδη πάντως έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας από τη 
Δημοτική Αρχή, την Υγειονομική Περιφέρεια, τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής 
Προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό ο περιορισμός 
εξάπλωσης του ιού.  

Κλειστός ο δήμος Φαιστού

Κλειστός για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου ο Δήμος Φαιστού, μετά την προβλεπόμενη έναρξη διαδικασίας ιχνηλάτησης κρούσματος από τον ΕΟΔΥ.

Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και για προληπτικούς λόγους επίσης, το δημαρχείο Φαιστού έχει ήδη απολυμανθεί από την Παρασκευή, έπειτα από την εκδήλωση κρούσματος σε οικισμό του Δήμου. Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το οποίο βρίσκεται σε διαρκείς επαφές ο Δήμος και ακολουθεί το τυπικό πρωτόκολλο ασφάλειας, όπως έχει εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένονται σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αν και προς το παρών τονίζεται ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος άμεσης ανησυχίας, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, επισημαίνει προς όλους τους δημότες κι επισκέπτες την ατομική ευθύνη του καθένα. «Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και τονίζει: «Γι’ αυτό και οφείλουμε να δείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα προκειμένου να απολαύσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού υγιείς. Έχουμε χρέος λοιπόν να αφυπνιστούμε και να κατανοήσουμε όλοι πως η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, είναι υποχρέωση όλων. Προσέχουμε, πλένουμε καλά τα χέρια μας, τηρούμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα. Με τρεις απλές κινήσεις μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Με την ευθύνη όλων μπορούμε να τον νικήσουμε».

 

  09 August, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα