Deutsche Bank: Τα 4 σκαλοπάτια που πρέπει να ανέβει η Ελλάδα

mesaralive  25 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Deutsche Bank: Τα 4 σκαλοπάτια που πρέπει να ανέβει η Ελλάδα

Θα χρειαστούν τέσσερα σκαλοπάτια και ένα διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών γράφει ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας Γιώργος Σαραβέλος.

Τέσσερα σκαλοπάτια θα πρέπει να ανέβει η Ελλάδα μέσα σε ένα διάστημα που ξεπερνά τους έξι μήνες σύμφωνα με ανάλυσή της της Deutsche Bank, που υπογράφει ο Γιώργος Σαραβέλος, αντιπρόεδρος του τμήματος στρατηγικής των επενδύσεων FOREX της Deutsche Bank.

Σύμφωνα με την ανάλυση και το σχετικό γράφημα που την συνοδεύει, η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι εταίροι της βρίσκονται σήμερα στην γραμμή της εκκίνησης περιμένοντας το πράσινο φως με την έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων.

Το πρώτο σκαλοπάτι θα είναι η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη για τους όρους ολοκλήρωσης του υπάρχοντος προγράμματος και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της βοήθειας (7 δισ. ευρώ). Η τράπεζα τονίζει ότι η διαπραγμάτευση πιθανόν να περιλαμβάνει ορισμένα από τα βήματα που περιγράφονται βρίσκονται στο τέταρτο σκαλοπάτι (π.χ. τα δημοσιονομικά βήματα)

Το δεύτερο σκαλοπάτι αφορά την έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή , όπου κρίνεται ως υπαρκτός ο κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης και σχηματισμού ενός άλλου κυβερνητικού συνασπισμού.

Το τρίτο σκαλοπάτι αφορά στις διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότησή και τους όρους του νέου προγράμματος. Στους όρους θα περιλαμβάνονται τα δημοσιονομικά βήματα, οι μεταρρυθμίσεις και η μείωση του χρέους.

Το τέταρτο σκαλοπάτι αφορά στην έγκριση των όρων της νέας συμφωνίας τόσο από την ελληνική Βουλή όσο και από τα εθνικά κοινοβούλια των υπολοίπων κρατών-μελών.

Πηγή: thetoc.gr

 

mesaralive  25 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ