Δήμαρχος Φαιστού: Tα Καπαριανά θυμίζουν Μπαγκλαντές!!

Γιάννης Φραγκιαδάκης  16 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμαρχος Φαιστού: Tα Καπαριανά θυμίζουν Μπαγκλαντές!!

Φώτο: Γιάννης Φραγκιαδάκης

Μπαγκλαντές χαρακτήρισε τα Καπαριανά ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης εξαιτίας των αυθαιρεσιών και της κακής υγιεινής συμφωνώντας ουσιαστικά με τις καταγγελίες των κατοίκων περί ανεξέλεγκτων σκουπιδιών και κυρίως στάβλων που ξεφυτρώνουν παντού.

Αρχικά η ομάδα των κατοίκων που βρέθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο σήμερα Τρίτη βράδυ, κατήγγειλε τους παράνομους στάβλους που διατηρούν κάποιοι κάτοικοι εντός του οικισμού δίπλα σε κατοικίες που ζουν συνάνθρωποι μας με μικρά πολλές φορές παιδιά. «Δεν αντέχουμε άλλο , δεν μπορούμε να ζήσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες , εγώ προσωπικά αν βρώ να πουλήσω την επιχείρηση και το σπίτι μου θα φύγω από εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος του οικισμού. Την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι υπόλοιποι οι οποίοι ζήτησαν να μπει κάποια τάξη από τον δήμο στο χάος αυτό. « Δεν αντέχουμε άλλο τα κουνούπια , τις μύγες και όλη αυτή τη δυσοσμία που βγαίνει από τους στάβλους . Εγώ πέρυσι μολύνθηκα από τσίμπημα κουνουπιού και αναγκάσθηκα να ακολουθήσω ειδική θεραπεία και αγωγή» είπε κάποιος άλλος κάτοικος του οικισμού φανερά αγανακτισμένος .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. Αρμουτάκης

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος που πήρε το λόγο , πήγε ακόμα παραπέρα, καθώς αναφέρθηκε στα μπαζωμένα ρέματα και στα σκουπίδια που υπάρχουν διάσπαρτα παντού ζητώντας από τους κατοίκους να συνδράμουν κι αυτοί ώστε να μπει τάξη στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση . «Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις εστίες μόλυνσης στα Καπαριανά αλλά και σε όλους τους οικισμούς του Δήμου . Οι τελευταίες πλημύρες ανέδειξαν το μεγάλο ρυπαντικό φορτίο των Καπαριανών . Όλα τα ρέματα ήταν φραγμένα και μπαζωμένα . Σε ορισμένα σημεία του καναλιού όμβριων υδάτων βρήκαμε λάστιχα αυτοκινήτων , προφυλακτήρες , κλαδιά , δίκτυα και ότι μπορείτε να φανταστείτε . Ακόμα και μάντρες είχαν χτίσει ορισμένοι μέσα στα ρέματα που πλημύρισαν ενώ σε κάποια σημεία υπήρχαν φυτεμένοι ευκάλυπτοι» , τόνισε . «Δεσμεύομαι σαν δήμαρχος αύριο κιόλας να στείλω τον γεωπόνο του Δήμου και μαζί με σας να καταγράψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να δοθεί άμεσα λύση . Θέλω να είστε κι εσείς μαζί μας στη βόλτα αυτή» είπε αποφασισμένος . Οι κάτοικοι που συμφώνησαν φυσικά στην πρόταση αυτή του Δημάρχου πρότειναν να καταγράψει ο Δήμος όλους τους παράνομους στάβλους , στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις και όσοι δεν συμμορφωθούν να κληθεί το Υγειονομικό .

 

Notosportnews.gr

 

Γιάννης Φραγκιαδάκης  16 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ