Δήμος Φαιστού: Οι προτάσεις των αγροτών για τη νέα ΚΑΠ

creta24.gr  12 August, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Φαιστού: Οι προτάσεις των αγροτών για τη νέα ΚΑΠ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο δήμο Φαιστού, κατά τη διάρκεια της οποίας, κατατέθηκαν οι προτάσεις των αγροτικών φορέων αλλά και της δημοτικής αρχής για τη σύνταξη του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. 

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στον Σωτήρη Μεταξά, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού Μανώλης Ορφανουδάκης, συζητήθηκαν οι προτάσεις που θα κατατεθούν από την πλευρά του Συλλόγου στην Περιφέρεια Κρήτης και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να ληφθούν υπόψη σχετικά με το φάκελο και τις προτάσεις που θα καταθέσει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Σύμφωνα με τον κ. Ορφανουδάκη, η Κρήτη έχει ειδικές συνθήκες. «Έχουμε κατακερματισμένο κλήρο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Αυτό έχει να κάνει με μια πρόταση που θα υποβάλλουμε, το κατώτατο όριο έκτασης για τη μη συνδεδεμένες άμεσες ενισχύσεις, να παραμείνει στα 4 στρέμματα. Γιατί όλα τα νησιά αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, ώστε να μη χάσουμε ενισχύσεις και προγράμματα από αυτό».

Τόνισε δε, πως κάθε χρόνο τα ιστορικά δικαιώματα μειώνονται και αυτό που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού, είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν γίνεται η μικρότερη ζημιά. «Αυτό θα ήταν σημαντική επιτυχία, να διατηρήσουμε τα ποσά που έχουμε και σε κάποιους άλλους πυλώνες, να ζητήσουμε ενίσχυση ούτως ώστε οι ενισχύσεις να μην έχουν τη μορφή που ξέραμε μέχρι τώρα αλλά να είναι ένα κίνητρο, ειδικά για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα».

Κλείνοντας, ο κ. Ορφανουδάκης τόνισε πως πρέπει να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα δώσουν κίνητρα και θα ωφελήσουν τους νέους για να μείνουν τον πρωτογενή τομέα. «Όχι να είναι ο σκοπός της παραγωγής μια τιμωρία. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στο να παράξουμε προϊόντα στον πρωτογενή τομέα, να συνδεθεί η παραγωγή με τις ενισχύσεις».

 

creta24.gr  12 August, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα