Δήμος Φαιστού: Στη σκιά των εξελίξεων για την έγκριση του προϋπολογισμού.

mesaralive.gr  23 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δήμος Φαιστού: Στη σκιά των εξελίξεων για την έγκριση του προϋπολογισμού.

φωτογραφίες:mesaralive.gr

Στη σκιά των εξελίξεων για την έγκριση του προϋπολογισμού διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού.

Το μείζον αυτό θέμα βρέθηκε εύλογα για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Να επισημάνουμε ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζε, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης,στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων που έχειστο Υπουργείο Εσωτερικών για την επίλυση του οικονομικού αδιεξόδου του Δήμου.

Στην “καρέκλα” του Δημάρχου για χθες κάθισε η αντιδήμαρχος κα Ελένη Τιτάκη-Λεονταράκη.

Η κυρία αντιδήμαρχος ξεκίνησε την τοποθέτηση της διαψεύδοντας τις κατηγορίες που ειπώθηκαν στο περασμένο συμβούλιο για την παροχή κατεψυγμένων κρεάτων προς τα παιδία των βρεφονηπιακών σταθμών.Έκανε λόγο για σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης για την λειτουργία των σταθμών.

Παράλληλα τόνισε πως πρέπει να ζητήσουν ένα ειλικρινές συγνώμη, στους γονείς και στους υπεύθυνους των βρεφονηπιακών σταθμών, όσοι κακοπροαίρετα σπιλώνουν με ψεύδη την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα  Μαρία Πετρακογιώργη, η κυρία Πετρακογιώργη στάθηκε στο θέμα της επίλυσης του οικονομικού ζητήματος, επισημαίνοντας ότι η ενημέρωση για το θέμα αυτό, πρέπει να γίνεται από το σώμα και όχι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Επιπρόσθετα άφησε σαφής υπαινιγμούς για την στελεχιακή επάνδρωση του Δήμου από τους ειδικούς συμβούλους, οι οποίοι σύμφωνα με την πρώην Δήμαρχο  οφείλουν να καλύπτουν πλήρως τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου.

Απαντώντας στην κύρια Πετρακογιώργη, ο κ Χαρίλαος Κοκαράκης επικεφαλής της παράταξης Συμπολιτεία Φαιστού, υπεραμύνθηκε των επιλογών του κ. Αρμουτάκη για τους ειδικούς συμβούλους.

Επίσης έθεσε στο έδρανο των “Δημοτικών” διαβουλεύσεων το ευαίσθητο ζήτημα των γεωτρήσεων ύδρευσης στο Τυμπάκι μιλώντας για ολιγωρία “δύο γεωτρήσεις είναι έτοιμες εδώ και πέντε χρόνια, μένει μόνο η σύνδεση τους”.

Από την πλευρά του κ. Χαρίλαου Κοκαράκη, λόγος έγινε και για το πολυιατρείο Τυμπακίου, μεταφέροντας τη μεγάλη αγανάκτηση των πολιτών…

Ο κ. Κοκαράκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι προσωπικά έχει βρεί τον ιατρό, απομένει μόνο να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στέγασης. Για το πολυιατρείο στο Τυμπάκι, τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος κ Νίκος Παπουτσάκης λέγοντας ότι ανά δύο μέρες έρχεται ένας επιπλέον γιατρός για να καλύπτει τις ανάγκες.

Σημείο άξιο αναφοράς κατά την χθεσινή συνεδρίαση αποτελέσαν οι φωνές οργής και απόγνωσης των Προέδρων διαφόρων οικισμών του Δήμου Φαιστού, οι οποίοι εξαπέλυσαν δρημία κριτική σε υψηλούς τόνους, προς την Δημοτική αρχή..

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η φράση του Αντιδημάρχου Νίκου Παπουτσάκη «ντρέπομαι που το λέω λεφτά για πετρέλαιο δεν υπάρχουν».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του πρώην Αντιδήμαρχου Οικονομικών του Δήμου, κ. Ιωάννη Μανιαδάκη, ο οποίος κατηγόρησε την πολιτική της κυβέρνησης καθώς με νομοθετική πράξη μεταφέρουν όλα τα αποθεματικά των ταμείων των φορέων γενικής κυβέρνησης, στην Τράπεζα της Ελλάδος..

Ο ίδιος πρότεινε να αποσταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας τόσο στην ΚΕΔΕ, όσο και προς το Υπουργείο Οικονομικών..

Σύμφωνα με τον κύριο Μανιαδάκη, το σύνολο των αποθεματικών του Δήμου, ανέρχονται στις 1.600.000 ευρώ.

 

mesaralive.gr  23 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα