Δήμος Φαιστού: Τοποθέτηση για τα σενάρια δημιουργίας κέντρων υποδοχής μεταναστών

  02 April, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Φαιστού: Τοποθέτηση για τα σενάρια δημιουργίας κέντρων υποδοχής μεταναστών

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή σενάρια που διακινήθηκαν αναφορικά με τις πιθανότητες δημιουργίας Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών στην Κρήτη η δημοτική αρχή του Δήμου Φαιστού οφείλει να ξεκαθαρίσει τα εξής:

1. Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για δημιουργία δομής στο Δήμο Φαιστού.

2. Ο Δήμος Φαιστού είναι ήδη ιδιαίτερα επιβαρυμένος και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή.

3. Ακόμα κι αν δημιουργηθούν προσωρινές δομές στην Κρήτη, αυτές θεωρούμε ότι δεν μπορούν να βρίσκονται σε σημεία που δεν υπάρχει άμεση γειτνίαση με βασικές υποδομές, όπως είναι τα δημόσια Νοσοκομεία και τα κεντρικά λιμάνια της Κρήτης για την άμεση μετακίνηση των μεταναστών.

«Έχουμε απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και κατανοούμε πλήρως τον ανθρώπινο πόνο, γι’ αυτό και όσες φορές έχει χρειαστεί ως τώρα έχουμε συμβάλει τα μέγιστα στην διαχείριση των μεταναστών μέχρι και την ασφαλή απομάκρυνση τους από το Δήμο μας, χωρίς οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις να εμπίπτουν στις αρμοδιότητες ή τις υποχρεώσεις μας» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Αυτό το κάνουμε ανιδιοτελώς αναγνωρίζοντας όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σε αυτό και μόνο το πλαίσιο λοιπόν, συζητήσαμε με τον κ. Υπουργό την πιθανότητα έγκρισης χρηματοδοτήσεων που θα εξασφαλίζουν τους πόρους για την μετακίνηση των μεταναστών από το Δήμο μας και την προώθηση τους στα κέντρα υποδοχής, με την ελπίδα ότι θα προχωρήσουν άμεσα η μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα»

 

  02 April, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα