Δήμος Φαιστού: Τρεις συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

  14 July, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Φαιστού: Τρεις συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες σε περιοχές του Δήμου Φαιστού και σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, τρεις Έλληνες, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, το απόγευμα της Τρίτης 12.07.22 εντοπίστηκε ο ένας Έλληνας να αποκρύπτει ναρκωτικές ουσίες  σε θαμνώδη υπαίθριο χώρο (καβάντζα), στο Ζαρό. Πρόκειται για έναν 56χρονο άνδρα, γνώριμο των διωκτικών αρχών.

Στο πλαίσιο αυτό χθες το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης. 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του 56χρονου όπου διαμένει και ο 29χρονος γιος του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

1277 γραμμάρια κάνναβης,
το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και
Σπόροι κάνναβης

Ακόμη σε έτερη αγροτική τοποθεσία βρέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον σε ακόμη μία επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 13.07.2022 σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού εντοπίστηκε ημεδαπός και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 207 γραμμάρια κάνναβης.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του άνδρα, 60 ετών, καθώς και στην αυλή του σπιτιού, όπου βρέθηκαν 7 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

 

  14 July, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ