Δημος Γόρτυνας: Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη διεξαγωγή των Δημοτικων Συμβουλίων

  12 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δημος Γόρτυνας: Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη διεξαγωγή των Δημοτικων Συμβουλίων

Δήλωση Διαμαρτυρίας κατέθεσαν σήμερα Παρασκευή 12/11/2021 στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Γόρτυνας κ. Νίκο Πελεκανάκη, οι υπογράφοντες αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Γόρτυνας και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, για τη μη διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου του Βορίδη που έχουν τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο Αύγουστο.

Στη Δήλωση διαμαρτυρίας που υπογράφουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, κκ.. Νικόλαος Σχοιναράκης και Σταύρος Ξυλούρης και οι Ανεξάρτητοι Δημ. Σύμβουλοι Ιωάννης Βρυσανάκης και Αρτέμης Βεϊσάκης, αναφέρεται:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ. Γόρτυνας,

Με εγκύκλιο του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης έδωσε τη δυνατότητα να επανέλθει η ομαλή και δημοκρατική λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης ( Δημοτικά, Περιφερειακά Συμβούλια, Διοικητικά Συμβούλια κ.α ) τηρουμένων φυσικά των υγειονομικών μέτρων.

Η εγκύκλιος με ημερομηνία 23/08/21, ορίζει το πως μπορούν να συνεδριάζουν δια ζώσης τα όργανα αυτά και αναφέρει σε ότι αφορά τις συνεδριάσεις:
Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων σε απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων και σε αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού.

Ενώ για τους ανεμβολίαστους προβλέπεται η παρακολούθηση της συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης με τη χρήση τάμπλετ για τη χορήγηση μάλιστα των οποίων υπήρξε μέριμνα από την πολιτεία και σχετική επιχορήγηση για την προμήθειά τους, ενέργεια στην οποία παρανόμως δεν προχωρήσατε παρότι προβλεπόταν. Ειδικά για την περίπτωση των ανεμβολίαστων που θα παρακολουθούν με τηλεδιάσκεψη τις συνεδριάσεις τα τετραγωνικά που τους αναλογούν προβλέπεται ότι θα αφαιρούνται από το προβλεπόμενο εμβαδόν της αίθουσας.

Κατά παράβαση των ανωτέρω εσείς κ. Πρόεδρε, εξακολουθείτε να συνεχίζετε το ουσιαστικά αντιδημοκρατικό καθεστώς λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιώντας ακόμα τις συνεδριάσεις δια περιφοράς και ούτε καν με τηλεδιάσκεψη, εφόσον ποτέ δεν μεριμνήσατε για την προμήθεια των φορητών υπολογιστών!
Είναι όμως γεγονός πως με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος των πράξεων και των παραλείψεων της Δημοτικής Αρχής,  γεγονός το οποίο έχει ήδη προκαλέσει την διαμαρτυρία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Γόρτυνας κ. Μιχάλη Μανιαδάκη αλλά και την έγγραφη διαμαρτυρία των δημοτικών συμβούλων κ. Γ. Γενιτσαρίδη και Ι. Βρυσανάκη οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει ότι λόγω της μη τήρησης της εγκυκλίου Βορίδη για την επαναφορά των Δημοτικών Συμβουλίων στην κανονικότητα δεν προτίθενται στο εξής να συμμετέχουν και να ψηφίζουν στα δια περιφοράς δημοτικά συμβούλια, απέχοντας ουσιαστικά από τη διαδικασία που με δικής σας ευθύνη κ. Πρόεδρε του Δ.Σ. εξακολουθείτε να εφαρμόζετε.

Εξαιτίας όλων των ανωτέρω θεωρούμε ότι και η δική μας υπομονή έχει εξαντληθεί και σας εγκαλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να μεριμνήσετε άμεσα για την εφαρμογή της εγκυκλίου που επαναφέρει την λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων στην κανονικότητα. Εάν και εφόσον η αίθουσα συνεδριάσεων στους Αγίους Δέκα δεν πληροί τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις των τετραγωνικών, σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες κατάλληλες αίθουσες, όπως αυτή του Δημοτικού καταστήματος Ασημίου και άλλες ενδεχομένως.

Μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γόρτυνας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εγκύκλιο σας δηλώνουμε εγγράφως την πρόθεσή μας από το επόμενο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο και εφεξής να μην συμμετέχουμε στις δια-περιφοράς συνεδριάσεις αλλά να απέχουμε από αυτές.

 

  12 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα