Δημοσκόπηση: Αμετάβλητο το προβάδισμα της Ν.Δ - Τι προβληματίζει την κοινή γνώμη

  14 October, 2022 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση: Αμετάβλητο το προβάδισμα της Ν.Δ - Τι προβληματίζει την κοινή γνώμη

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του Newsbomb.gr, δίνει μια εικόνα για το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας, αλλά και των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών για τις λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τον Έλληνα για το παρόν και το μέλλον της χώρας, με την πλειοψηφία να απαντά «φόβος» και «οργή».


Σε ό,τι αφορά τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες, η πρώτη απάντηση ήταν η αύξηση των τιμών και η ακρίβεια, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,5% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι στο 6,8%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11,2%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1% που σε όλες τις μετρήσεις «πιάνει» οριακά το όριο εισόδου στη Βουλή. Το εθνικιστικό κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη καταγράφει ποσοστό 2,4%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη μέτρηση χάνει τη δυναμική που είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.


Με την αναγωγή σε έγκυρα ψηφοδέλτια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 7,2%, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει ποσοστό 31,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ 24,1%.


Όσον αφορά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα σχεδόν 10 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα.


Οι μετρήσεις της MRB αναδεικνύουν και τις σκέψεις των πολιτών για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τα σενάρια συγκυβέρνησης. Μάλιστα, σε αυτή την ερώτηση η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 24,6%, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3% (είτε τα κόμματα συνεργαστούν μόνα τους είτε με μικρότερα).

 

  14 October, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα