Δημοσκόπηση: Αυτοί είναι οι...δημοφιλέστεροι της κυβέρνησης

  09 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση: Αυτοί είναι οι...δημοφιλέστεροι της κυβέρνησης

Τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύει το β' μέρος της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.

Ταυτόχρονα, στην έρευνα που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ο γενικός διευθυντής της Alco, Κωστής Παναγόπουλος, αποτυπώνονται οι διαθέσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με τις ευρωεκλογές και το εάν θα μετατραπούν σε πεδίο ψήφου διαμαρτυρίας αλλά και οι συσπειρώσεις-μετακινήσεις των κομμάτων, λίγους μήνες πριν στηθούν οι κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων ενόψει ευρωεκλογών, καθώς καταγράφει ποσοστό 27%, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με 10,5%, το ΚΚΕ κινείται στο 8,9%, η Λύση στο 6,4%, ενώ ανεβαίνει ο αριθμός των αναποφάσιστων.


Alco: Οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης
Στην πανελλαδική έρευνα της Alco, ο πλέον επιτυχημένος υπουργός παραμένει ο Νίκος Δένδιας, με ποσοστό 30%. Ακολουθεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με 15%, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με 12%.


Ο υπουργός Άμυνας Ν. Δένδιας παραμένει δημοφιλέστερος υπουργός στους ψηφοφόρους της ΝΔ με ποσοστό 49%, ακολουθεί με 36% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κ. Χατζηδάκης με 21%, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται στην 5η θέση με ποσοστό 19%.


Alco: Θα είναι οι ευρωεκλογές ευκαιρία ψήφου διαμαρτυρίας;
Σύμφωνα με τη μέτρηση, αυξάνεται το ποσοστό όσων θεωρούν ότι οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας. Ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Φεβρουάριο κινούνταν στο 40%, πλέον έχει φτάσει στο 47%, έναντι 48% που δηλώνει ότι δεν θα γίνει η ευρωκάλπη πεδίο διαμαρτυρίας.


Στη χορεία των αναποφάσιστων το ποσοστό που εκτιμά ότι οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία διαμαρτυρίας ανεβαίνει στο 63%.


Alco: Συσπειρώσεις-μετακινήσεις ψηφοφόρων
Στην έρευνα της Alco, η συσπείρωση της ΝΔ μειώνεται κατά 5 μονάδες και βρίσκεται στο 64%.

Οι αναποφάσιστοι εμφανίζονται με ποσοστό της τάξης του 15%, ενώ σε αποχή προσανατολίζεται το 5%.


Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει κατά 2 μονάδες τη συσπείρωσή του, η οποία ωστόσο παραμένει χαμηλά, στο 56%. Μεγάλες διαρροές έχει προς τη Νέα Αριστερά (11%), ενώ το 16% είναι στην γκρίζα ζώνη.


Το ΠΑΣΟΚ χάνει 5 μονάδες συσπείρωσης και βρίσκεται στο 80%, ενώ 12% δηλώνουν ότι δεν απαντούν. Ένα 3% πηγαίνει στο νεοσύστατο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, «Δημοκράτες», ένα 3% ακόμη πάει προς την αποχή και το 2% στο ΚΚΕ.

 

  09 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα