Δημοσκόπηση GPO: Ποιον θέλουν για αρχηγό στην Κεντροαριστερά

  25 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση GPO: Ποιον θέλουν για αρχηγό στην Κεντροαριστερά

Με μια δημοσκόπηση της GPO, για το «ποιον θέλουν οι πολίτες για αρχηγό της κεντροαριστεράς», κυκλοφορεί το Σάββατο η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Όπως γίνεται γνωστό από το πρωτοσέλιδο, «Μία αντίφαση και μία πικρή παραδοχή: Ενώ οι κεντροαριστεροί επιλέγουν για επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 52,6% πάντως εκτιμά ότι τελικά κανείς δεν μπορεί να τον ξεπεράσει.


Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 16,0%.

Ακολουθούν:

Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%

Στέφανος Κασσελάκης με 10,5%

Χάρης Δούκας με 5,4%

Αλέξης Χαρίτσης με 5,0% και ο

Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6% ».

Στην ίδια έρευνα, ωστόσο, το 52,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανείς τους δεν μπορεί να κερδίσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 45% απάντησε «δεν ξέρω», ως προς την αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, τα πρόσωπα που προκρίνονται από την προοδευτική βάση για επικεφαλής της Κεντροαριστεράς δεν έχουν διείσδυση στον άλλο χώρο, παρά μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όπως επισημαίνεται στην έρευνα της GPO.

Επιπλέον, στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές», πρώτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 56%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31,4% και έπεται ο «Κανένας», με ποσοστό 8,5%.

Αναφορικά με τους ψηφοφόρους των κομμάτων, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν σε ποσοστό 44,7% ότι της Κεντροαριστεράς πρέπει να ηγηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39,7%, ο Χάρης Δούκας με 3,9%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 3,1% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 1,4%.

Αντίστοιχα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι αρχηγός της Κεντροαριστεράς πρέπει να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ποσοστό 51,9%. Έπονται οι Χάρης Δούκας (10,9%), Μανώλης Χριστοδουλάκης (8,3%), Αλέξης Τσίπρας (5%), Στέφανος Κασσελάκης (2,5%) και Αλέξης Χαρίτσης (1,3%).<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" 

 

  25 May, 2024 ΑΡΘΡΑ