Δημοσκόπηση: Μάχη ανάμεσα σε τρεις για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ

  27 November, 2021 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση: Μάχη ανάμεσα σε τρεις για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ

Διαφορετικά είναι τα ποσοστά για το ίδιο ερώτημα, για όσους ψήφισαν το ΚΙΝΑΛ τον Ιούλιο του 2019 ή/και προτίθενται να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές. Εδώ προηγείται οριακά με 30% ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε απόσταση μιας μονάδας ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος (29%) και έπεται ο Γιώργος Παπανδρέου (21%). Ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 5% και από 4% συγκεντρώνουν οι Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προτιμάται από όσους θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και στο ερώτημα «Ποιος μπορεί καλύτερα να πετύχει την ανανέωση του κόμματος», ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ερώτημα «ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος», όπως και στα ερωτήματα «ποιος μπορεί να αυξήσει απήχηση και ποσοστά» και «ποιος μπορεί να κάνει πιο ουσιαστική αντιπολίτευση».

Τα σενάρια για τον δεύτερο γύρο
Επιπλέον, από όσους πολίτες δηλώνουν διάθεση συμμετοχής στην εκλογή νέου αρχηγού, ανάλογα με τα «ζευγάρια» που θα περάσουν στον 2ο γύρο, αναφέρουν ότι θα ψηφίσουν ως εξής:

Σε περίπτωση που στον 2ο γύρο προκριθούν οι Ανδρέας Λοβέρδος-Γιώργος Παπανδρέου, το 52% θα ψηφίσει Λοβέρδο και το 39% Παπανδρέου. Σε περίπτωση που στον 2ο γύρο περάσουν Νίκος Ανδρουλάκης-Ανδρέας Λοβέρδος, νικητής αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 48% κι έπεται ο Λοβέρδος με 42%. Σε περίπτωση που στον 2ο γύρο είναι υποψήφιοι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, η συντριπτική πλειοψηφία (56%) θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη έναντι 32% του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο ίδιο ερώτημα σχετικά με τους συσχετισμούς του δεύτερου γύρου, από όσους ψήφισαν ΚΙΝ.ΑΛ. το 2019 ή/και προτίθενται να το ψηφίσουν, στην περίπτωση που προκριθεί το« δίδυμο» Λοβέρδου-Παπανδρέου, το 50% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Ανδρέα Λοβέρδο και το 35% τον πρώην πρωθυπουργό.

Αντίστοιχα, στο σενάριο που στον δεύτερο γύρο περάσουν οι Ανδρουλάκης-Παπανδρέου, το 54% θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 29% τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ αν οι τελικοί υποψήφιοι είναι Ανδρουλάκης-Λοβέρδος, οι ψηφοφόροι θα ταχθούν σε ποσοστό 47% υπέρ του Ανδρουλάκη και 35% υπέρ του Λοβέρδου.

Στο δείγμα των συμμετεχόντων στην έρευνα που δήλωσαν ότι ψήφισαν ΚΙΝ.ΑΛ τον Ιούλιο του 2019 ή/και σχεδιάζουν να το ξαναψηφίσουν και δηλώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην εκλογή νέου αρχηγού, αν στον δεύτερο γύρο προκριθούν Λοβέρδος-Παπανδρέου, το 50% θα στηρίξει τον πρώτο και το 42% τον δεύτερο. Στην περίπτωση που περάσουν Ανδρουλάκης-Λοβέρδος, το 53% αποκαλύπτει ότι θα στηρίξει Ανδρουλάκη και το 34% Λοβέρδο και στο ενδεχόμενο πρόκρισης Παπανδρέου-Ανδρουλάκη, το 56% θα ψηφίσει Ανδρουλάκη και το 35% Παπανδρέου.

 

  27 November, 2021 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα