Διαμαρτυρία και από τους γονείς της Γαλιάς για το Ολοήμερο

mesaralive.gr  09 June, 2016 ΑΡΘΡΑ
Διαμαρτυρία και από τους γονείς της Γαλιάς για το Ολοήμερο

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες από τους Συλλόγους Γονέων της Μεσαράς, για τον καθορισμό Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου. Σε επιστολή του προς τον κ. Τερζάκη Γεώργιο Περιφ.Δ/ντή Α/θμιας&Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, τον κ. Αποστολάκη Δημήτριο Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, την κ. Μπαγιάτη Ειρήνη Σχολική Σύμβουλο, και κοινοποίηση στην κ.Μπαριτάκη Μαρία Δ/νση Δημοτικου Σχολειου Γαλιας, τον Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκη Γεώργιο και το Σύλλογο Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσαράς ΦΑΙΣΤΟΣ Μ.Μ.Ε., ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Γαλιάς, αναφέρει:

«Θέμα: Διαμαρτυρία για τον καθορισμό Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Ύστερα από την υπουργική απόφαση για τον καθορισμό Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2016-2017, την απόλυτη υποβάθμιση του ολοήμερου και κατάργηση της πρωινής ζώνης, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γαλιάς αναφέρετε στα εξής:

 Στο ολοήμερο πρόγραμμα των 6/θέσεων σχολικών μονάδων προβλέπεται να εγγράφονται και να φοιτούν οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη τους.

Η Τοπική Κοινότητα Γαλιάς είναι μία καθαρά αγροτική περιοχή κατά συνέπεια  στο δημοτικό Σχολείο Γαλιάς  φοιτούν μαθητές, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, όπου οι γονείς τους είναι αγρότες. Πως λοιπόν οι μαθητές αυτοί θα μπορέσουν να προσκομίσουν βεβαίωση εργοδότη όταν εργοδότες είναι οι ίδιοι τους οι γονείς??

Καταργώντας την πρωινή ζώνη (7:00π.μ-8:00π.μ.) δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό μιας οι γονείς πια δεν θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους πριν της 8:00π.μ. στο χώρο του σχολείου γιατί απλά δεν θα υπάρχει δάσκαλος για την υποδοχή των μαθητών.

Απαιτούμε :

Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο πρόγραμμα να έχουν όλοι οι μαθητές που οι γονείς τους  το επιθυμούν χωρίς καμία διάκριση.
Επαναφορά της πρωινής ζώνης (7:00π.μ-8:00π.μ.) για την υποδοχή και την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου μας.
Διορισμό σταθερών εκπαιδευτικών για το ολοήμερο αλλά και για την πρωινή ζώνη για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και ασφάλεια των μαθητών.
Να αποσυρθεί άμεσα η υπουργική απόφαση για το φερόμενο ως Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς για τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου.

                                                 Για το ΔΣ    

       Ο Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας

 

Ορφανουδάκης Γεώργιος                                        Παπαδάκη Κρυστάλλη».

 

mesaralive.gr  09 June, 2016 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα