Διεκόπη η δίκη για το βιασμό της νεαρής τουρίστριας το 2015 στα Μάλια

  19 June, 2019 ΑΡΘΡΑ
Διεκόπη η δίκη για το βιασμό της νεαρής τουρίστριας το 2015 στα Μάλια

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 28 Ιουνίου

Στις 28 Ιουνίου θα συνεχιστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, η δίκη -σε δεύτερο βαθμό- για την υπόθεση βιασμού μιας 18χρονης -τότε- Βρετανίδας, στα Μάλια, τον Ιούλιο του 2015.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις των μαρτύρων και συνεχίστηκε με τις απολογίες των δύο 24χρονων Βρετανών, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο.

Αμφότεροι υποστήριξαν σήμερα πως συνευρέθηκαν ερωτικά με την 22χρονη - σήμερα - κοπέλα με τη συναίνεσή της.

Σύμφωνα με τους ίδιους, αρχικά συνάντησαν την νεαρή γυναίκα - η οποία είχε φτάσει στην Κρήτη από τη Βρετανία λίγες ώρες νωρίτερα - στο δρόμο και αφού κουβέντιασαν λίγο μεταξύ τους, κατόπιν η ίδια τους ακολούθησε με τη θέλησή της στο ξενοδοχείο τους.

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν, μάλιστα, ότι δεν θα μπορούσαν να την τραβήξουν με τη βία στο ξενοδοχείο, καθώς για να μπουν σ’ αυτό, χρειάστηκε να πηδήξουν πάνω από μαντρότοιχο, καθώς ο ιδιοκτήτης είχε κλειστή την κεντρική είσοδο.

Σύμφωνα με τους νεαρούς, η νεαρή Βρετανίδα τους ακολούθησε με τη θέλησή της, ενώ οι ίδιοι την βοήθησαν να πηδήξει τον μαντρότοιχο.

 

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την παθούσα -η οποία την ημέρα του συμβάντος, γιόρταζε τα 18α γενέθλιά της-, κατέθεσαν σήμερα ως μάρτυρες, η θετή μητέρα του ενός εκ των δύο νεαρών, μια κοινωνική λειτουργός από τη Βρετανία, ένας ιατροδικαστής, ένας καθηγητής παιδοψυχιατρικής, καθώς κι ένας φίλος των κατηγορουμένων, ο οποίος παραθέριζε τότε μαζί τους στα Μάλια.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί στις 28 Ιουνίου με την πρόταση του Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2017, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε καταδικάσει τους δύο νεαρούς Βρετανούς για ομαδικό βιασμό, επιβάλλοντας στον κάθε ένα εξ αυτών, ποινή κάθειρξης πέντε ετών, με αναστολή.

Εξάλλου, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τους είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

 

  19 June, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα