Διονύσης Τεμπονέρας: Υποσχόμαστε μειώσεις φόρων για τους πολλούς και φορολόγηση υπερκερδών των λίγων

https://tvxs.gr/  02 June, 2023 ΑΡΘΡΑ
Διονύσης Τεμπονέρας: Υποσχόμαστε μειώσεις φόρων για τους πολλούς και φορολόγηση υπερκερδών των λίγων

Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, έκανε δηλώσεις σχετικά με το φορολογικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι «Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Είναι κάτι διαφορετικό η φορολόγηση των κερδών και είναι κάτι διαφορετικό η φορολόγηση των υπερκερδών. Λέμε ότι λόγω της συγκυρίας έχουν συσσωρευθεί κάποια κέρδη, και ήταν αυτά τα κέρδη που η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να τα χαρίσει 6 – 7 εταιρείες».

Στην συνέχεια ο κ. Τεμπονέρας μίλησε σχετικά με το ζήτημα του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε παρουσιάσει ένα ολισθικό σχέδιο που δεν αφορά μόνο την φορολόγηση. Μιλάμε για μία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εμπλοκή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στον παραγωγικό στίβο».

Ερωτηθείς ο κ. Τεμπονέρας ποιες θα είναι οι πηγές χρηματοδότησης του οικονομικού προγράμματος που παρουσιάζει  το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Μιλάμε για μία συγκυρία όπου 70 δις ευρώ θα πέσουν στην χώρα από το Ταμείο Ανακάμψης και του ΕΣΠΑ. Η κυβέρνηση έχει καταναλώσει από αυτά τα χρήματα περίπου τα 663 εκατομμύρια ευρώ που έχουν πάει μόνο στις τσέπες 13 επιχειρήσεων, αυτό δεν σημαίνει δίκαιη διανομή».

Στην προτροπή του κ. Μητσοτάκη να κοστολογηθούν τα κυβερνητικά προγράμματα των κομμάτων ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομικής συνέπειας από εκείνους που το κόμμα τους χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ και με την κυβέρνησή τους έριξαν την χώρα στα βράχια».

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Υποσχόμαστε μειώσεις φόρων, δηλαδή μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, κατάργηση στο τέλος επιτηδεύματος, θέσπιση αφορολόγητου στους μικρομεσαίους στα 10 χιλιάδες ευρώ και μείωση στου έμμεσους φόρους. Είναι πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

 

https://tvxs.gr/  02 June, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα