Δράσεις των εθελοντών του ΕΕΣ Μοιρών

mesaralive.gr  12 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δράσεις των εθελοντών του ΕΕΣ Μοιρών

Στις δράσεις των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ Μοιρών, αναφέρεται σχετικό δελτίο τύπου:

Συγκεκριμένα:

Στο 2ο Φεστιβάλ εικαστικών Τεχνών

Παρών ήταν στο 2ο Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. στον χώρο του Αλσυλλίου του Κούλε στις Μοίρες. Το Φεστιβάλ διήρκησε τρεις ημέρες την Πέμπτη  8, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου όπου οι Εθελοντές ήταν παρόντες για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης έπειτα από κάλεσμα των διοργανωτών.

Εθελοντική αιμοδοσία

Στα πλαίσια της προσφοράς στον συνάνθρωπο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μοιρών πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο του Ε.Ε.Σ. στις Μοίρες την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 και προσκαλεί όλους όσους επιθυμούν να προσφέρουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους. Πέντε λεπτά τα οποία είναι ικανά να σώσουν τη ζωή ενός συνανθρώπου μας.

Εγγραφές στη Σχολή Σαμαρειτών

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι εγγραφές για την Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει την εγγραφή του πολύ εύκολα στο site: www.samarites.gr. Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε Οκτώβρη και πραγματοποιούνται στο κτίριο του Ε.Ε.Σ. Μοιρών κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8-10 το βράδυ.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν λεπτομερή εκπαίδευση σε όλα τα αντικείμενα Α΄ Βοηθειών, στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, στη διάσωση, στη χρήση διασωστικών μέσων, στη χρήση ασύρματων επικοινωνιών, στις τεχνικές έρευνας και διάσωσης αγνοουμένου, στην ιστορία του Ερυθρού Σταυρού κ. ά.

Εφαρμόζεται Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008, πιστοποιημένο από την Lloyd’s Register Quality Assurance για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης, που είναι η ανώτερη πιστοποίηση και είναι μια καλή ευκαιρία για όλους όσους θέλουν να εκπαιδευτούν στις πρώτες βοήθειες, στη διάσωση, σε όσους θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο και να συμμετέχουν ενεργά.

Επικοινωνία με το τμήμα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο τηλ: 2892023199 Παρασκευή 8 με 10 το βράδυ και στo e-mail: [email protected]

 

mesaralive.gr  12 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα