Δράση του ΤΕΙ Κρήτης «Γνωρίζοντας της Βιομηχανία μας»

mesaralive.gr  10 December, 2018 ΑΡΘΡΑ
Δράση του ΤΕΙ Κρήτης «Γνωρίζοντας της Βιομηχανία μας»

Παρουσίαση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ (Ο.Α.Κ. ΑΕ), στα πλαίσια της δράσης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης (ΤΕΙ Κρήτης) «Γνωρίζοντας τη Βιομηχανία μας». Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Σεμιναρίων της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του Ιδρύματος, στο Ηράκλειο. 

Ο O.A.K. A.E. ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2013 (ΦΕΚ 1473/18-06-2013), με τη συγχώνευση των Οργανισμών Ανάπτυξης Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης (Ο.Α.ΔΥ.Κ. & Ο.ΑΝ.Α.Κ.) και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και έργων των Ειδικών Υπηρεσιών Δημοσίων Έργων ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη. Το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών (51%), με την Περιφέρεια Κρήτης (22%), την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης (22%) και τις Ενώσεις Αγροτικών/Γεωργικών Συνεταιρισμών (5%) να κατέχουν το λοιπό 49%. Διαθέτει περισσότερα από 130 άτομα προσωπικό, διαφόρων ειδικοτήτων και έχει κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 7 Μ€ ετησίως, με ποικίλες δραστηριότητες. 

  Η εταιρεία λειτουργεί προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, είναι επιχείρηση κοινής ωφέλειας αφού παρέχει αγαθά και υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα δημόσιους σκοπούς, ενώ εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η έδρα του Οργανισμού είναι στα Χανιά, με παραρτήματα σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι. Οι σκοποί και οι αρμοδιότητες του Οργανισμού είναι ο σχεδιασμός, η μελέτη, η κατασκευή, η εκμετάλλευση, η  διοίκηση και η επίβλεψη:

Συγκοινωνιακών έργων της Κρήτης

Υδραυλικών έργων (Φράγματα, λιμνοδεξαμενές και εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού) 

Υδροαρδευτικών δικτύων  

Επιπλέον, στηρίζει την Τοπική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων και κοινοτικών πρωτοβουλιών (Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης – LEADER & ΟΠΑΑΧ Προγράμματα υποστήριξης ανέργων και κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη Δυτική Κρήτη ΤΟΠΣΑ - ΤΟΠΕΚΟ), Φιλοξενία και Υποστήριξη Νεοφυών επιχειρήσεων έντασης γνώσης.  

Η διάρθρωση της παρουσίασης και οι ομιλητές θα είναι οι παρακάτω:

Γενική Παρουσίαση του ΟΑΚ ΑΕ, Δ/νων Σύμβουλος, Φώτης Καζάσης

Μεγάλα υδραυλικά έργα του ΟΑΚ ΑΕ, Δ/ντης Υδραυλικών Έργων, Μάρκος Πατρελάκης

Διαχείριση υδραυλικών έργων και υδροαρδευτικών δικτύων του ΟΑΚ ΑΕ στην Κρήτη, Δ/ντης Διαχείρισης Συγκ. & Υδραυλικών Έργων, Βαγγέλης Μαμαγκάκης

Ενεργειακά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Ειδική Επιστημονική Σύμβουλος, Τριανταφυλλιά Νικολάου

Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργασίες, Δ/ντης Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, Λευτέρης Κοπάσης 

Στην παρουσίαση είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν ερευνητές και από άλλα ΑΕΙ ή Ερευνητικά Ινστιτούτα της Κρήτης, ενημερώνοντας για την παρουσία τους μέσω του [email protected]. Εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση του ΤΕΙ Κρήτης «Γνωρίζοντας τη Βιομηχανία μας» μπορούν επίσης να καταθέσουν αίτημα στο ίδιο email. 

 

mesaralive.gr  10 December, 2018 ΑΡΘΡΑ