Δρόμος Μεσαράς: Αδειάζει η κλεψύδρα για την παράδοση-Πότε αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία

  16 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δρόμος Μεσαράς: Αδειάζει η κλεψύδρα για την παράδοση-Πότε αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία ο πολύπαθος δρόμος της Μεσαράς καθώς διέρρευσε η  πληροφορία της θετικής έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε σχέση με τις εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας σύμβασης που ανατίθεται για να κλείσουν οι «πληγές» που έχουν εντοπιστεί σε διαφορετικά σημεία του κεντρικού άξονα και είναι επιτακτική ανάγκη να αποκατασταθούν.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η πλευρά του ΟΑΚ εκτιμά ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει στα χέρια της τη σχετική απόφαση και προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας αφού έχουν ολοκληρωθεί μια σειρά από διαδικασίες που εκκρεμούν, ο δρόμος αναμένεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

 Σύμφωνα με το Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργο Αγαπάκη, θα πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας πρώτα την απόφαση και στη συνέχεια να ολοκληρωθούν μια σειρά από εγκριτικές ενέργειες για να ανοίξει ο δρόμος αφού πρώτα κλείσουν κάποια ζητήματα βατότητας με νέα ασφαλτικά. Παράλληλα όμως θα συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης εκτός καταστρώματος οι οποίες θα εκτελούνται χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

Όπως είναι γνωστό δρομολογούνται παρεμβάσεις αποκατάστασης σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του άξονα Ηράκλειο Μεσαρά με βάση την  τεχνική πρόταση που έχει συγκροτήσει, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης. Στόχος του ΟΑΚ είναι να γίνει μια συνολική παρέμβαση αποκατάστασης, αφού αυτό το οποίο αξιολογείται είναι ότι με αφορμή την κατολίσθηση που ανέκυψε  στο ύψος του υπό κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Πανασού θα πρέπει να γίνει μια συνολικότερη παρέμβαση αποκατάστασης και στα υπόλοιπα τμήματα του οδικού άξονα που εμφανίζουν σημεία ευαλωτότητας.

 

  16 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα