Δωρεάν  ιατρικές εξετάσεις για 120 κατοίκους στο Ζαρό

mesaralive.gr  06 March, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δωρεάν  ιατρικές εξετάσεις για 120 κατοίκους στο Ζαρό

H ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ '' ΣΤΟΧΟΣ -ΠΡΟΛΗΨΗ'' που δραστηριοποιείται από το 2001 στην Ελλάδα ,έχει ανοίξει την αγκαλιά της και στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο.

Σήμερα που η κρίση έχει  χτυπήσει για τα καλά την Ελλάδα η ανάγκη για πρόληψη ,ενημέρωση και υποστήριξη του  καρκίνου του μαστού είναι μεγαλύτερη . Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Κρήτης  υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο έχουμε στην Ελλάδα 3.500-4.000 νέα περιστατικά το χρόνο, ενώ στην Κρήτη έχουμε περίπου 350 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε ετήσια βάση.

Αναφέρεται  επίσης ότι οι γυναίκες της υπαίθρου σε μεγάλο ποσοστό δεν κάνουν προληπτικό έλεγχο. Έτσι σήμερα κρίθηκε απαραίτητο να δημιουργηθεί παράρτημα της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ  με έδρα το Ηράκλειο και απώτερο σκοπό να ενημερώσει και να υποστηρίξει το κοινό της Κρήτης κατά του καρκίνου του μαστού.

Στο Ζαρό

Στα πλαίσια αυτά ο Στόχος – Πρόληψη βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ζαρό όπου εξέτασε 70 γυναίκες κάνοντας 70 υπέρηχους μαστού.  Αξίζει  να σημειωθεί ότι η δράση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ζαρού, ενώ καθοριστική για την δράση ήταν η συνεισφορά του Φαρμακοποιού κ. Μανώλη Μακρυγιαννάκη.  Όπως είπε στο mesaralive.gr ο κ. Γιώργος Δαμιανάκης από την Επιτροπή Υγείας του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού, «ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς που βρέθηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ζαρό. Στα πλαίσια των Ημερών Πρόληψης στο ΠΙ Ζαρού,  πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις από την Πνευμονολόγο κ. Άννα Γρηγορίου σε 35 άτομα το Σαββατοκύριακο, ενώ η γιατρός είδε και ένα επείγον περιστατικό. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις από τον γιατρό Ουρολόγο κ. Γιώργο Αυγενάκη ο οποίος εξέτασε 15 άτομα την Κυριακή.  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι στο Ζαρό βρέθηκε ο Στόχος – Πρόληψη κάνοντας υπέρηχο μαστού σε 70 συντοπίτισσες μας. Η συμβολή του Φαρμακοποιού κ. Μανώλη Μακρυγιαννάκη ήταν  σημαντική αφού κάλυψε τα έξοδα της δράσης ( διαμονή και φιλοξενία) και είχε όλη τη διοργάνωσή της για τον υπέρηχο μαστού».

 

mesaralive.gr  06 March, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα