ΕΔΕ από ειδικό εμπειρογνώμονα για το θάνατο της Μελίνας - Η επίσημη ανακοίνωση

mesaralive.gr  22 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
ΕΔΕ από ειδικό εμπειρογνώμονα για το θάνατο της Μελίνας - Η επίσημη ανακοίνωση

Το συμπέρασμα της προκαταρκτικής εξέτασης δεν δείχνει ιατρικά λάθη ή ιατρική αμέλεια.

Σε ειδικό εμπειρογνώμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναθέτει η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ τη διενέργεια ΕΔΕ για το θάνατο της μικρής Μελίνας καθώς " το συμπέρασμα της προκαταρκτικής εξέτασης δεν δείχνει ιατρικά λάθη ή ιατρική αμέλεια", σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης Στέλιο Δημητρακόπουλο.

Το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης καταλήγει : «Ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)».

To  πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία .

 

Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ

Σήμερα Πέμπτη 21/1/2016, ολοκληρώθηκε η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης όσον αφορά το περιστατικό της 4χρονης η οποία απεβίωσε στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. μετά από χειρουργική επέμβαση (αδενοειδεκτομή και μυριγγοτομή).

Το πόρισμα καταλήγει στο εξής: «Ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε ειδικό εμπειρογνώμονα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία .

 

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  22 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα