Έφυγε από τη ζωή γνωστό στέλεχος της ΝΔ

mesaralive.gr  05 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Έφυγε από τη ζωή γνωστό στέλεχος της ΝΔ

Ο Βασίλης Συνατσάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών

Ένα από τα πιο γνωστά και δυναμικά στελέχη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Συνατσάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του έγινε σημερα στο χωριό Αρχάγγελος.

Ο Συνατσάκης αποτελούσε ηγετικό στέλεχος κατά τη δεκαετία του ’80 στη Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 1984 είχε ιδρύσει το πρώτο μουσικό συγκρότημα της ΟΝΝΕΔ, τους “Γαλάζιος Μαχητές”, που κυκλοφόρησαν τα πρώτα κομματικά τραγούδια στα φεστιβάλ νεολαίας και τις εκδηλώσεις του κόμματος.

Καταγόταν από το Ηράκλειο, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Οι γονείς του ζούσαν στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε. Τελείωσε το Ε’ Γυμνάσιο και σπούδασε στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Διατέλεσε στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ χωρίς ποτέ να θελήσει να προωθηθεί σε ανώτερες κομματικές ή κυβερνητικές θέσεις.

Οι “Γαλάζιοι Μαχητές” αποτελούνταν από μέλη της ΟΝΝΕΔ Ανάληψης Θεσσαλονίκης, που νωρίτερα δεν είχαν καμία σχέση με τη μουσική.

Ο Συνατσάκης έγραψε όλα τα τραγούδια τους και έμαθε στους νεαρούς ερμηνευτές να τα παίζουν. Όπως έλεγε στους φίλους του χαριτολογώντας, το συγκρότημα, που ερμήνευε άψογα τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν γνώριζε ούτε νότες ούτε κάποιο άλλο μουσικό κομμάτι! Οι “Γαλάζιοι Μαχητές” χωρίς αμοιβές ταξίδεψαν με ένα βαν σε όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη για να δώσουν συναυλίες, σε εκδηλώσεις κομματικών οργανώσεων κατά την εποχή εκείνη, που επικρατούσε κομματικός ενθουσιασμός σε ακραίο βαθμό!

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 σπούδασε και δούλεψε στη Σουηδία και τη Βρετανία πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και την αγαπημένη του Κρήτη, όπου ίδρυσε τεχνική εταιρία.
Είχε δύο κόρες. Το Δεκέμβριο διαγνώστηκε με ανίατη ασθένεια, με την οποία πάλεψε θαρραλέα μέχρι τέλους.
Από την ώρα που έγινε γνωστός ο θάνατος του τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από συγκινητικά μηνύματα παλιών ΟΝΝΕΔιτών και ανθρώπων που τον γνώρισαν μέσα από τα τραγούδια και τις συναυλίες του.

 

mesaralive.gr  05 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα