«Έφυγε» ο επιχειρηματίας Μιλτιάδης Καράτζης

mesaralive.gr  03 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Έφυγε» ο επιχειρηματίας Μιλτιάδης Καράτζης

Σε ηλικία 79 χρονών «έφυγε» από τη ζωή ο επιχειρηματίας Μιλτιάδης Καράτζης βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, αλλά και τον επιχειρηματικό και τουριστικό κόσμο της Κρήτης.

Ο Μιλτιάδης Καράτζης, από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Κρήτης, ιδρυτής του Ομίλου Καράτζη, είχε αναπτύξει πρωτοποριακές δραστηριότητες σε πολλούς τομείς έχοντας, παράλληλα, προσφέρει και σημαντικό κοινωνικό έργο στο νησί.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, είχε μεταβεί στα Χανιά προκειμένου να παραστεί σε μία κοινωνική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου όπου αισθάνθηκε αδιαθεσία. Μεταφέρθηκε στην πλησιέστερη κλινική, όμως, εκεί οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καθώς είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Μ. Καράτζης είχε γεννηθεί το 1936 στο Μελιδοχώρι Μονοφατσίου Ηρακλείου. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές το 1954 στο Ηράκλειο φοίτησε στο πανεπιστήμιο στην Βιέννη της Αυστρίας .

Παράλληλα,με τις σπουδές του εργαζόταν ως πωλητής και στην συνέχεια ως Γενικός Διευθυντής της Αυστριακής εταιρίας ΚΚS, με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία ειδών συσκευασίας για τις αλλαντοβιομηχανίες.

Το 1969 δημιούργησε στην Αυστρία δική του εταιρία με την επωνυμία M. KARATZIS & Co. με αντικείμενο την κατασκευή υλικών συσκευασίας για την αλλαντοποιεία.

Μετά από τέσσερα χρόνια πώλησε την εταιρεία του στην Αυστρία και επέστρεψε στην Κρήτη ιδρύοντας εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών δικτύων συσκευασίας κρεάτων - αλλαντικών και φυτωρίων και αναπτύσσοντας στη συνέχεια μια σειρά ακόμη επιχειρήσεων

Ο Μιλτιάδης Καράτζης ήταν μέχρι το 2009 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο Χ.Α.Α. εταιρείας ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. στην οποία ανήκουν τρεις βιομηχανικές μονάδες στο Ηράκλειο και μια στην Λάρισα, που παράγουν εξειδικευμένα υλικά συσκευασίας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και η Καράτζη Α.Ε. έχει θυγατρικές στην Γερμανία, στις ΗΠΑ στην Ισπανία και στην Ελλάδα .

Επίσης η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της μια ξενοδοχειακή μονάδα Α' κατηγορίας 1200 κλινών με την επωνυμία "ΝΑΝΑ BEACH" στη Χερσόνησο Ηρακλέιου.

Στην εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. απασχολούνται περίπου 800 άτομα,ενώ εξάγει τα προϊόντα της κατά 95% σε ολόκληρο τον κόσμο .

Ο Μ. Καράτζης είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΒΑ την περίοδο 1989 - 1993 και μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ηρακλείου. Επίσης, μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Κλωστοϋφαντουργικών Βιομηχανιών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών Συσκευασίας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και άλλων τοπικών και κλαδικών επαγγελματικών φορέων ενώ από τον Μάρτιο του 2005 ήταν επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κορέας για την Κρήτη. Ήταν παντρεμένος με την Νανά Καράτζη, πατέρας τεσσάρων παιδιών και για το έργο και τις ευεργεσίες του στην Κρήτη είχε τιμηθεί κατά καιρούς από φορείς και συλλόγους του νησιού .

 

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

 

Πηγή:imerisia.gr

 

mesaralive.gr  03 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα