Εγκαίνια στην Δημοτική Βιβλιοθήκη «Μανώλης Μαρκάκης»! Μια απίστευτη σύμπτωση!!!

mesaralive.gr  21 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Εγκαίνια στην Δημοτική Βιβλιοθήκη «Μανώλης Μαρκάκης»! Μια απίστευτη σύμπτωση!!!

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό!

Δέκα χρόνια ακριβώς (22/4/08 – 22/04/18)  μετά την σημαντική δωρεά για την δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Μανώλης Μαρκάκης», έρχονται αύριο τα εγκαίνιά της!

Για το πρόγραμμα των εγκαινίων τo mesaralive.gr σας έχει ήδη ενημερώσει (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)! Αύριο Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στις 11 το πρωί, η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Μανώλης Μαρκάκης» εγκαινιάζεται στο κτήριο της Πλατείας Δασκαλογιάννη στις Μοίρες, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Μοίρες, από την Κοινότητα στο Δήμο» του συγγραφέα Δημήτρη Σάββα, στο Πολύκεντρο Μοιρών. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον φιλόλογο κ. Δημήτρη Δασκαλάκη.!

 

Μια απίστευτη σύμπτωση

Αυτό ωστόσο που κανείς δεν έχει προσέξει είναι μια απίστευτη και συνάμα συγκινητική σύμπτωση όσον αφορά την ημερομηνία αλλά και την ώρα των εγκαινίων!!! Να υπενθυμίσουμε ότι η αδερφή του αείμνηστου Κοινωνιολόγου, Ποιητή και Φιλόσοφου Μανώλη Μαρκάκη,  κ. Κλειώ Λούμου Μαρκάκη , προχώρησε πριν δέκα χρόνια σε δωρεά ενός πραγματικού θησαυρού με βιβλία και προσωπικά είδη του Μανώλη Μαρκάκη, για την δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η  αποδοχή αυτής  της δωρεάς από το Δημοτικό Συμβούλιο είχε γίνει στις 22 Απριλίου 2008! Ακριβώς δηλαδή δέκα χρόνια πριν την αυριανή ημέρα (Κυριακή 22 Απριλίου 2018) που πραγματοποιούνται τα εγκαίνια! Και δεν ήταν μόνο αυτή η σύμπτωση. Επικοινωνήσαμε με την κ. Κλειώ Λούμου Μαρκάκη για να επιβεβαιώσουμε αυτή την σύμπτωση την οποία ούτε η ίδια είχε παρατηρήσει! Ψάχνοντας λοιπόν στο αρχείο της μας επιβεβαίωσε με συγκίνηση πως το πρακτικό της αποδοχής της δωρεάς γράφει «22 Απριλίου 2018 και ώρα 11»!!!! Η ώρα δηλαδή που θα πραγματοποιηθούν αύριο τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Μανώλης Μαρκάκης»!!!!

 

mesaralive.gr  21 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα