Εγκαινιάστηκε  το κτήριο που στεγάζει τον ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς (Φωτογραφίες)

mesaralive.gr  08 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εγκαινιάστηκε  το κτήριο που στεγάζει τον ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς (Φωτογραφίες)

Σε ένα κτήριο μεγάλο με άνετους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους το οποίο ανεγέρθηκε με αυτοχρηματοδότηση από τα μέλη του ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς, στεγάζεται πλέον ο Οργανισμός. Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, των δημάρχων Φαιστού και Γόρτυνας κ.κ. Γιώργου Αρμουτάκη και Νίκου Σχοιναράκη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, Προέδρων και μελών ΔΣ από πολλά ΤΟΕΒ της Κρήτης και πολύ κόσμου.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του  ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης,  καλωσόρισε τον κόσμο και αναφέρθηκε στην δημιουργία της στέγης του ΤΟΕΒ τονίζοντας ότι το κτήριο αυτό έγινε με αυτοχρηματοδότηση των μελών του ΤΟΕΒ , από τις εισφορές τους. Ο κ. Χαλκιαδάκης ευχαρίστησε τα μέλη του ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς, καθώς και τους εργαζόμενους οι οποίοι όπως είπε καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια προσφέροντας μέσα από την εργασία τους. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, τονίζοντας ότι ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η παράνομη βόσκηση. «Δυστυχώς  δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι μόνο ότι καταστρέφονται περιουσίες αλλά και τα κτηνοτροφικά  προϊόντα που παράγονται είναι γεμάτα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων» είπε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Επίσης σημείωσε ότι υπάρχει και η παραβατικότητα στην περιοχή. «Γίνονται κλοπές καλωδίων εργαλείων κτλ που για τους κλέφτες είναι ασήμαντη ωφέλεια για εμάς πολύ μεγάλο κόστος και ζημιά. Δυστυχώς σε αυτά τα θέματα θέλουμε βοήθεια και  μια προστασία γιατί είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσουμε».

Όσον αφορά το νερό και την επάρκειά του ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς τόνισε «μη σκέφτεστε ότι το νερό τελειώνει στην περιοχή μας . Ο δήμος Φαιστού  έχει αρκετό νερό ειδικά μετά το φράγμα,  πρέπει όμως να το προσέχουμε. Νερό έχουμε αλλά πρέπει να το προσέχουμε» κατέληξε ο κ. Χαλκιαδάκης ευχαριστώντας τον κόσμο για την παρουσία του.

Φωτεινό παράδειγμα

Το έργο του ΤΟΕΒ χαρακτηρίστηκε ως φωτεινό παράδειγμα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς που όπως είπε «στέκεται στον ύψος των περιστάσεων και δημιούργησε αυτό το εξαιρετικό κτήριο, αυτό το φανταστικό έργο μέσα από δικούς του πόρους και όχι από οποιαδήποτε χρηματοδότηση. Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και για τους υπόλοιπους ΤΟΕΒ της Κρήτης. Με σωστή και χρηστή διαχείριση μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», είπε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε και στη νέα προγραμματική περίοδο σημειώνοντας ότι  «το πρώτο έργο πρέπει όλοι μαζί  οι φορείς να διεκδικήσουμε είναι η εκτροπή του Πλατύ ποταμού.

Όποια κι αν είναι η κυβέρνηση οφείλει στην Κρήτη να κάνει ένα τέτοιο μεγάλο έργο και πρέπει να το κάνει και εμείς ως Περιφέρεια Κρήτης είναι το πρώτο σε προτεραιότητα που έχουμε διεκδικήσει και διεκδικούμε από την κεντρική εξουσία. Όμως μπορούν να γίνουν και μικρότερα έργα εγγειοβελτιωτικά τα οποία  θα αφορούν την ανάπτυξη της υπαίθρου για να μένουν οι κάτοικοι στα χωριά μας να μένουν τα νέα παιδιά. Γιατί  μπορούμε να  επενδύσουμε σε αυτό που είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Στην  ποιότητα την ταυτότητα των προϊόντων και την ανταγωνιστικότητα ένα τρίπτυχο που πρέπει όλοι να υπηρετούμε».

Επίσης ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια στο ΔΣ του ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς,   γιατί μας δείχνει     δρόμους και θα ήθελα αυτούς τους δρόμους να τους δουν και οι υπόλοιποι πρόεδροι  των ΤΟΕΒ  της Κρήτης και να δούμε πως ενώνουμε δυνάμεις όχι μόνο στην περιοχή της Μεσαράς αλλά και σε όλη την  Κρήτη,  και πάλι συγχαρητήρια» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης».

Ο  Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης έδωσε θερμά συγχαρητήρια  για την δημιουργία του κτηρίου που στεγάζει τον ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο δίνει σε όλους το  παράδειγμα για τη συνεργασία και για τον τρόπο  που μπορούμε να αυτοχρηματοδοτήσουμε έργα στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. 

«Είναι τύχη που ο Δήμος Φαιστού  έχει τέσσερις ΤΟΕΒ,  των Μοιρών του Τυμπακίου της Πόμπιας και του Ζαρού. 

Είναι τύχη γιατί γίνεται μια χρηστή διαχείριση και αυτό φαίνεται από τα έργα που γίνονται με τη συνέργεια όλων αυτών των ανθρώπων» ανέφερε ο Δήμαρχος. Επίσης τόνισε ότι Δήμος και ΤΟΕΒ έχουν άριστη συνεργασία, και ότι γίνεται πολύ καλή διαχείριση στο νερό. Και κατέληξε ο κ. Αρμουτάκης «υπάρχει αρκετό νερό, αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να το διαχειριζόμαστε με τον τρόπο που πρέπει και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το δούμε ο καθένας μας σαν χρήστης ξεχωριστά.  Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΤΟΕΒ, και ελπίζουμε κ. Περιφερειάρχα για την συνέργεια όλων μας ώστε να προχωρήσει το σημαντικό έργο της εκτροπής του Πλατύ ποταμού, το οποίο θα συμπληρώσει την ολοκλήρωση των έργων άρδευσης της Μεσαράς» είπε ο Δήμαρχος.

 

mesaralive.gr  08 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ