Έγκριση έργων αποχέτευσης για τη ΔΕΥΑΗ προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ

mesaralive.gr  27 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Έγκριση έργων αποχέτευσης για τη ΔΕΥΑΗ προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ

Άλλη μία οικονομική βοήθεια προς την ΔΕΥΑΗ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος», αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά την θέληση που υπάρχει από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημοτικής επιχείρησης του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, εγκρίθηκε η πρόταση που είχε υποβάλει η ΔΕΥΑΗ στην Πρόσκληση ΙΙ (Έργα Αποχετεύσεων) του προγράμματος «ΦιλόΔημος», η οποία στοχεύει στη βελτίωση και αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Ηρακλείου και Κάτω Ασιτών, έργα προϋπολογισμού 4.336.639,67 €.
 

Η πρόταση της ΔΕΥΑΗ, είναι μία από τις 57 που ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι ο «ΦιλόΔημος», αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης και έχει εξασφαλίσει συνολικά 400 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, εντός του 2018, με 200 εκατ. ευρώ ανά κατηγορία, όπως προβλέπουν οι αντίστοιχες Προσκλήσεις που υπέγραψαν ο ΥΠΕΣ Πάνος Σκουρλέτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. 

Η άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος», η αξιολόγηση σχεδόν του 40% των αιτήσεων σε μόλις 1,5 μήνα από την έναρξη υποβολής αιτήσεων των ΔΕΥΑ, καθώς και η έγκριση σήμερα έργων προϋπολογισμού άνω των 93 εκ. ευρώ, αποδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη σημασία και τη σκοπιμότητα του «ΦιλόΔημος» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Ταυτόχρονα, η επίδραση τέτοιων έργων - όπως αυτό που εγκρίθηκε για τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου -  μόνο θετικές επιπτώσεις αναμένεται να έχει στις τοπικές κοινωνίες, καθώς στοχεύουν στο να μειώσουν κόστη για τους πολίτες και τους Δήμους, αλλά και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα ζητήματα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων οικισμών και ευρύτερων περιοχών  εντός των Δήμων που θα υλοποιηθούν. 

 

mesaralive.gr  27 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ