Εγκρίθηκαν  τα έργα στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Ασημίου

  10 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εγκρίθηκαν  τα έργα στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Ασημίου

Εγκρίθηκε από το Παρατηρητήριο για την Οικονομική Αυτοτέλεια των Δήμων, στη 13η συνεδρίαση στις  21 Δεκεμβρίου 2018,  η τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Γόρτυνας η οποία αφορά -εκτός των άλλων- τα εξής έργα:

 «Σύνταξη τεχνικών μελετών  για τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Ασημίου του Δήμου Γόρτυνας» προϋπολογισμού  15.686 ευρώ.
 «Υπηρεσίες συντήρησης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Ασημίου του Δήμου Γόρτυνας» προϋπολογισμού  74.387,60 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης «η έγκριση των τροποποιήσεων του προϋπολογισμού από το  Παρατηρητήριο  έρχεται ως απάντηση σε εκείνους που διαλαλούσαν, παραπληροφορούσαν και παρέσυραν πολίτες και φορείς, με ανυπόστατες φήμες… Έλεγαν συγκεκριμένα ότι ενώ ήταν διασφαλισμένη η χρηματοδότηση των παρεμβάσεων, η δημοτική αρχή κωλυσιεργούσε…  Όμως διαψευστήκαν… Και τώρα ήρθε η ώρα να υποστούν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις. Θέλω όμως  να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Γόρτυνας  ότι η δημοτική αρχή επιτελούσε, επιτελεί και θα επιτελεί το καθήκον της στο ακέραιο παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία καθώς και την έλλειψη προσωπικού αλλά και εξειδικευμένου προσωπικού».

Σημειώνεται ότι τα αιτήματα χρηματοδότησης για τον βιολογικό καθαρισμό του Ασημίου (για την ιστορία 3),  απορρίπτονταν κατ’ επανάληψη από το Παρατηρητήριο παρά τις συνεχείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής.  

Ωστόσο  η χρηματοδότηση των δύο παραπάνω έργων, επετεύχθη με την έμπρακτη συμπαράσταση του  περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου  Αρναουτάκη τον οποίο ευχαριστούμε. Ο κ. Αρναουτάκης  ενέκρινε την ένταξη των δύο έργων  στον φάκελο «Υδροαρδευτικά έργα και υποστηρικτικές μελέτες» της Περιφέρειας Κρήτης και ως εκ τούτου εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση τους. Κατόπιν αυτού, ακολούθησε  και η συναίνεση του Παρατηρητηρίου.

 

  10 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα