Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

  19 November, 2019 ΑΡΘΡΑ
Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου για την επόμενη Περίοδο.

Είχε προηγηθεί η πρωινή συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, προκειμένου να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και οι προτάσεις που κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή (στη συνεδρίαση του ΔΣ που είχε τελικά διακοπεί) οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ηράκλειο 3.7.5

Από την Δημοτική Κίνηση Ηράκλειο 3.7.5, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Κουράκη, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

"Στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 18/11/2019, παρουσιάστηκε ουσιαστικά ένα νέο Τεχνικό  πρόγραμμα  που προέκυψε μετά από την καταλυτική παρέμβαση της κίνησή μας «Ηράκλειο 3.7.5    Η παρέμβαση αυτή  φιλοδοξεί  να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής κατεύθυνσης προάγοντας ταυτόχρονα την χωρική και κοινωνική ισορροπία. 

Οφείλαμε  και  δώσαμε μια απάντηση στους πολίτες για την φυσιογνωμία που πρέπει να διαμορφώσει στο Ηράκλειο τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε να μετασχηματιστεί σε μια  φιλική, λειτουργική και ελκυστική πόλη

Στις πρόσφατες εκλογές οι πολίτες υιοθέτησαν κατά πλειοψηφία την πρόταση μας που στηριζόταν σε μια σύνθεση: 

• Χωρικών διαφοροποιήσεων,

• Στρατηγικών προτεραιοτήτων και,

• Εμβληματικών παρεμβάσεων.

Η προσέγγιση μας  αυτή  βασίζεται στη γνώση, την  εμπειρία  και σε πολύχρονες συλλογικές επεξεργασίες συμπολιτών μας.

• Προτείναμε  μια νέα γενιά έργων πνοής – εμβληματικού χαρακτήρα, που  η ολοκλήρωσή τους θα αναδείξει τη νέα φυσιογνωμία της πόλης μας". 

Οι Ενεργοί Πολίτες

Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης η παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες με επικεφαλής τον κ. Ηλία Λυγερό εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Το σημερινό αποτέλεσμα στην διαμόρφωση κοινού προγράμματος έργων για την επόμενη δημοτική περίοδο, αποδεικνύει ότι το κοινό καλό πολιτών και Δήμου πρέπει και μπορεί να  είναι προτεραιότητα όλων. Οι Ενεργοί Πολίτες κατέθεσαν προτάσεις και προήλθαν στον διάλογο με ξεκάθαρους στόχους και προτεραιότητες για τον ρόλο της πόλης και του Δήμου. Οι προτάσεις μας, για κοινωνικές δράσεις, την ανάπλαση της πόλης, την  επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων, με συμβολή στο πρόγραμμα καθαριότητας, και την σχολική στέγη, προσδίδουν αναπτυξιακό ρόλο στο πρόγραμμα και  συνδράμουν στην ανάδειξη της ιστορικότητας της πόλης". 

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Σχόλιο για την υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος από την πλειοψηφία των Δημοτικών Παρατάξεων:

"Το φλερτ που ξεκίνησε προεκλογικά, κατέληξε σήμερα σε πολιτικό γάμο ανάμεσα στις παρατάξεις των κ Λαμπρινού, Κουράκη και Λυγερού, με την από κοινού υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος. Όλα τα υπόλοιπα περί «διαφωνίες στην φιλοσοφία» είναι η «στάχτη στα ματιά» των Ηρακλειωτών.
Αναμενομένη εξέλιξη για τις παρατάξεις που συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, τη σημερινή της ΝΔ, που αποτελεί συνέχεια εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ. Παρατάξεις που έχουν ως κοινό πρόγραμμα ο Δήμος να λειτουργεί με βασικό χρηματοδότη του, την τσέπη του Ηρακλειώτη. Που οραματίζονται μια ανάπτυξη για τους λίγους και όχι για το λαό και τις ανάγκες του. 
Κάτω από αυτή τη μεγάλη συναίνεση προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους Ηρακλειώτες ώστε να δεχτούν αυτήν την πολιτική ως μονόδρομο, δήθεν για το «καλό της πόλης».
H «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους Ηρακλειώτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Καλεί τον λαό της πόλης, να αντιπαλέψει αγωνιστικά και μαχητικά, το κοινό αντιλαϊκό μέτωπο των δημοτικών παρατάξεων της πλειοψηφίας και να επιβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους αγώνες του, τη δική του ατζέντα, τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα".

 

  19 November, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα