Είδα και απόρησα..

  28 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Είδα και απόρησα..

Καιρό τώρα, σχεδόν ένα χρόνο από τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης « Μανώλης Μαρκάκης », ευελπιστώ να δω κάποια ενέργεια από την αρμόδια αρχή αναφορικά με την αξιοποίηση της σοβαρότατης δωρεάς της αδελφής τού αείμνηστου συμπατριώτη μας κοινωνιολόγου και φιλόσοφου από το Πετροκεφάλι του Δήμου Φαιστού, Κλειούς. Αντί αυτού βλέπω να δημοσιεύεται η επίσημη έδρα της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Φαιστού «Η ΔΡΩ», η οποία είναι μοναδική για τις δραστηριότητές της, τις πρωτοβουλίες και που θα έπρεπε  καιρό τώρα να έχει μια ξεχωριστή έδρα, κατά τη γνώμη μου, σε ένα αξιοποιημένο και ανακαινισμένο κτίριο του Δήμου.

Η βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή, αλλά και τα μάτια των παιδιών μας, ο νους δεν οξύνεται μέσω της μελέτης των συγγραμμάτων στις προθήκες της βιβλιοθήκης. Και το τελευταίο, είδα και απόρησα γιατί στη είσοδο ακριβώς έχουν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα όπου οι ντόπιοι γεύονται τον καφέ τους και τα εδέσματα που επιθυμούν;! Αλήθεια, ο υπεύθυνος του Δήμου για την βιβλιοθήκη ποια θέση έχει πάρει, πώς προχωρούν οι τυχόν αιτήσεις για πρόσληψη ειδικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ;

 Απλά ανακαινίσαμε το κτίριο, βάλαμε και τα βιβλία κάναμε μεγαλόπρεπα εγκαίνια και μετά; Μετά τίποτα…. Κάποιος να αναλάβει την ευθύνη να ενημερώσει το λαό της Μεσαράς στον οποίον η κα Κλειώ Μαρκάκη αφιέρωσε με όλη την ψυχή της το πλούσιο πνευματικό έργο του αξιολογότατου μακαριστού αδελφού της, Μανώλη Μαρκάκη!!!

 

Τάδε έφη

« Ο ΦΑΙΣΤΙΟΣ »

 

  28 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα