Ειδική κατασκευή  για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες στην Ενορία Χουστουλιανών

mesaralive.gr  09 February, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ειδική κατασκευή  για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες στην Ενορία Χουστουλιανών

Φώτο: Mesaralive.gr

Η Ενορία Χουστουλιανών, είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι στηρίζει το Σύλλογο «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες, με πρωτεργάτη τον Ιερέα της πατήρ Νικόλαο Τζαγκαράκη και το Ενοριακό Συμβούλιο.

Παράδειγμα αυτής της έμπρακτης στήριξης και η τελευταία πρωτοβουλία του Ιερέα και του Ενοριακού Συμβουλίου μέσα από την οποία δημιουργήθηκε ειδική ράμπα ΑμεΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου  είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ ενώ υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό για να βοηθήσει τους πιστούς που προσέρχονται στην εκκλησία.

Ωστόσο προχθές  πήγε μια κοπέλα με ειδικό αμαξίδιο στην εκκλησία «κρατώντας τη ράμπα της», δηλαδή  πήγε με μια ξύλινη κατασκευή για  διευκόλυνση της στον ναό.

Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο αμαξίδιο είχε κάποια ιδιαιτερότητα και έπρεπε να φέρει μαζί της το μέσο εισόδου στο Ναό.

Αυτό το αντιλήφθη αμέσως ο Ιερέας και με την βοήθεια της ταμία του Ενοριακού Συμβουλίου κατασκεύασε την ράμπα της φωτογραφίας έτσι ώστε να καλυφθεί  και η συγκεκριμένη ανάγκη. Μια πρωτοβουλία που είναι αναγκαίο να βρει μιμητές σε κάθε χώρο που παραμένει μη προσβάσιμος σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες αλλά και σε κάθε χώρο που αν και υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ, δημιουργείται η ανάγκη για επιπλέον διευκόλυνση!!!!

 

mesaralive.gr  09 February, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα