Ειδικό Σχολείο Μοιρών: Προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία η ανέγερση νέου κτιρίου

  02 December, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ειδικό Σχολείο Μοιρών: Προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία η ανέγερση νέου κτιρίου

Με αφορμή την αυριανή ημέρα, 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τα ειδικό σχολείο Μοιρών θέτει ως βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία του ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου Μοιρών, τη δημιουργία ενός νέου και αυτόνομου κτιρίου που θα πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές και θα διαθέτει την απαραίτητη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, ενώ θα βρίσκεται κοντά σε μονάδες γενικής εκπαίδευσης ώστε να επιτυγχάνεται επί της ουσίας η εκπαιδευτική και κοινωνική συμπερίληψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με σκοπό την αφύπνιση της κοινωνίας ως προς τη διαφορετικότητα και την ουσιαστική ένταξη των ΑμεΑ στην καθημερινή ζωή. Καθώς τα στοιχεία του ΟΗΕ αποδεικνύουν ότι το ποσοστό των ΑμεΑ αυξάνεται στον παγκόσμιο πληθυσμό, επιτακτική είναι η ανάγκη της συμπερίληψης των ΑμεΑ στην κοινωνία.

Ο παραπάνω στόχος γίνεται πράξη στον χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Μοιρών, καθώς εκεί υποστηρίζονται, εξυπηρετούνται, διδάσκονται, ενθαρρύνονται παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με ειδικές εκπαιδευτικές και άλλες ανάγκες που κατοικούν στους Δήμους Φαιστού και Γόρτυνας. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προασπίζονται το δικαίωμά τους στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Μοιρών συστεγάζονται με το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Πόμπιας. Πρώτη και βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων μας είναι η δημιουργία ενός νέου και αυτόνομου κτιρίου που θα πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές και θα διαθέτει την απαραίτητη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, ενώ θα βρίσκεται  κοντά σε μονάδες γενικής εκπαίδευσης ώστε να επιτυγχάνεται επί της ουσίας η εκπαιδευτική και κοινωνική συμπερίληψη. Ευελπιστούμε ότι οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα μεριμνήσουν άμεσα για το ζήτημα της ανέγερσης μιας νέας σχολικής μονάδας που θα καλύψει τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού των παραπάνω σχολείων.

H 3η Δεκεμβρίου δεν είναι απλά μια μέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, είναι μια μέρα για όλους. Όλοι ίσοι και όλοι διαφορετικοί.

 

  02 December, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα