Εικόνα θλίψης - Άστεγοι στο Ηράκλειο

mesaralive.gr  24 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εικόνα θλίψης - Άστεγοι στο Ηράκλειο

Εικόνα θλίψης που τη συναντάς καθημερινά και στην πόλη του Ηρακλείου. Σε διάφορα σημεία, κεντρικά και μη, σε στοές, πεζοδρόμια, ακόμη και στην παραλιακή λεωφόρο, αντικρίζουμε συμπολίτες μας που για διάφορους λόγους έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και βρέθηκαν στο δρόμο.

Ηταν άνθρωποι νοικοκύρηδες, της διπλανής πόρτας που από τα σπίτια τους, κατέλκηξαν να κοιμούνται ακόμα και στα αυτοκίνητά τους.

Όπως ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση ενός συμπολίτη μας που έχει βρει καταφύγιο εδώ και μήνες στο αμάξι του, το οποιο παραμένει σε ακινησία μέσα στο πάρκινγκ απέναντι από το εμπορικό κέντρο του Τάλως.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την πλευρά των Υπηρεσιών του Δήμου, ο ίδιος παραμένει στο συγκεκριμένο σημείο, προτιμώντας το  - για τους δικούς του λόγους - από κάποια κοινωνική Δομή.

Μέσα στο αυτοκίνητο του καθισμένος, με ένα τραπέζι απ' έξω, μερικά μπουκάλια νερό εδώ κι εκεί και μια ταμπέλα, με την οποία υποδηλώνει την - εμφανή - κατάσταση του, ζητά τη βοήθεια όλων.

Εκρηκτική κατάσταση

Το πρόβλημα των αστέγων, το οποίο διογκώθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, παραμένει άλυτο και έντονο. Ενδεικτικά ειναι τα στοιχεία που έχουν γινει γνωστά στο πρόσφατο παρελθόν, σύμφωνα με τα οποία οι άστεγοι είναι χιλιάδες.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι περισσότεροι είναι ελληνικής καταγωγής και άντρες, όταν στο παρελθόν και ειδικότερα πριν την υπογραφή του Μνημονίου οι περισσότεροι άστεγοι ήταν μετανάστες.

 

Όσον αφορά την ηλικία πρώτα στη λίστα είναι τα άτομα ηλικίας 18-44 ετών ενώ ένα μικρό ποσοστό είναι συνταξιούχοι.

 

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι οι περισσότεροι τόνισαν ότι ο βασικός λόγος που τους οδήγησε στο δρόμο ήταν οι σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και η ανεργία...

 

mesaralive.gr  24 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα